Space Quest vrací úder

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Předělávky a nové amatérské díly klasických adventur nejsou nic vzácného. Vzácnější už je, když se skrze hustou džungli tvůrčích bloků, velkých očí, úbytků nadšení a právních obezliček dopracují ke zdárnému cíli. A že by nějaká adventurní série získala jeden remake a dvě nová pokračování během jednoho měsíce? Šance jedna ku miliónu. Seržant Tračník už by v tuto chvíli zpozorněl...

Space Quest. Moje osobní herní bolístka. Trochu špinavá sci-fi adventura plná humoru a ručně kreslené grafiky? To zní PŘESNĚ jako něco, co bych si chtěl zahrát. Žel, jak dobře víme, série vyšla z dílen mé neoblíbené Sierry. Její adventury nemám rád, nehraju a už nejspíš nikdy hrát nebudu. A když, tak s podrobným návodem, který mě povede za ručičku.

Proto jsem o dění kolem Space Questu původně ani nechtěl psát, ale to bych byl houbeles fanatický retrohráč, kdybych se s vámi nakonec o informace nepodělil. Takže jedeme, ale stručně.

Jako předkrm tu mám  Space Quest 2 VGA. Jde o remake hry Space Quest 2: Vohaul’s Revenge z dílen Infamous Adventures. Že vám to jméno něco říká? Jakpak by ne, tahle partička se zasloužila i o remake adventury King's Quest III. I tentokráte tvůrci zvolili citlivý retro přístup, nečekejte tedy 3D grafiku v HD rozlišení, ale jen jakési omlazení ve stylu pozdějších dílů série, resp. ve stylu zlaté éry Sierráckých SCI adventur. Bonbónkem budiž plné namluvení.

Space Quest vrací úder

A nyní hlavní chod,  Space Quest: Vohaul Strikes Back. V tomto neoficiálním pokračování Space Quest série se opět setkáváme s hlavním hrdinou Rogerem Wilcem, tentokráte mnohem detailněji nakresleným, lépe rozanimovaným a rozhodně barevnějším. Namluvení zatím chybí, dle oficiálního webu se na něm ale pilně pracuje. Navíc podle autorů nemusíte být znalcem série a hru si užijete i s hlavou Space Questu prostou.

Space Quest vrací úder

Jako zákusek nabízím zajímavý kousek Space Quest:  Incinerations, který není ani předělávkou, ani pokračováním a dokonce ani prequelem. Hra je zasazená do stejných reálií, jako Space Quest, dokonce hrajete se stejným hrdinou, místo humorné řachandy ovšem přichází na řadu akční sci-fi thriller. Trochu mi to připomíná přístup posledního Star Treku, resp. jeho slogan "This is Not Your Father's Star Trek". Z celé trojice her je tahle jediná, která mě láká k nainstalování.

Space Quest vrací úder

Jak jsem říkal, vzal jsem to stručně, pokud chcete víc, odplujte na rockpapershotgun.com, odkud jsem informace čerpal. Na konci článku naleznete další trojici fanouškovských Space Quest her, pokud by vám mnou představená trojice novinek byla málo. Nyní mě omluvte, vracím se k opravdovým adventurám, mám rozehraný The Secret Monkey Island: Special Edition.


Aktualizace: Tak tady už přestává všechna legrace! Právě jsem objevil další amatérský Space Quest, přesněji Space Quest minus 1 "Decision of the Elders", vydaný 14. ledna. To je nějaké spiknutí, nebo jak? :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Space Quest vrací úder"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle