Space Quest mínus jedna: Decision of the Elders

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Jste-li fandy ranných sierráckých adventur, zvláště těch s Rogerem Wilcem v hlavní roli, zbystřete. Před několika dny vyšla druhá kapitola adventurky Decision of the Elders, která je neoficiálním prequelem původních her. Hlavním hrdinou budiž Jerry Wilco, Rogerův otec.

První verzi Space Quest -1: Decision of the Elders, která obsahovala úvodní kapitolu,  jste si mohli zahrát už přibližně před rokem a půl, nový díl zahrnuje jak rozšířenou kapitolu první, tak novou kapitolu druhou. Pokud bude odezva od fanoušků dostatečná, dočkáme se i kapitoly třetí.

Po vizuální stránce hra čerpá inspiraci ze starých AGI adventur, používá ale relativně moderní point'n'click ovládání. Na textový parser už totiž dneska příliš lidí neužije. Čest výjimkám :)

sq-decision-treetop

V porovnání se starými adventurami od Sierry je Decision of the Elders záležitost poměrně vyměklá - ač jsem na první čtveřici obrazovek klikal, jak jsem mohl, nepovedlo se mi umřít! Neslýchané. Hádanky jsou ovšem tuhé obdobně, nudit se rozhodně nebudete.

Pokud máte chuť na další fanouškovské projekty, mrkněte na tento starší článek. Fascinuje mě, jak moc je kolem Space Questu stále živo. Čím to je?

Hru stahujte na AGS fóru.

P.S.: Jako každý rok i letos čekejte první červencový týden pauzu, odjíždím do Karlových Varů na filmový festival. Kdyby se vám třeba stýskalo, potkáte mě na film.blaboly.cz :) Neslibuju zázraky, ale aspoň pár fotek snad bude.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle