Zavíráme! Ale jen pro tento rok, samozřejmě ;)

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ha! Už jste si mysleli, že té velenudné statistice letos utečete, že? Listopad minul, narozeninový článek nikde, všem se ulevilo, nikdo nemusel shánět dárky...

Ale kdepak, milí čtenáři, každoroční zpráva o návštěvnosti bude! Jen jsem jí posunul na samotný konec roku. Lépe se to pamatuje a vůbec.

Takže usedněmež do pohodlného ušáku, nalijme si tuzemák do půllitru a rozpalme startky.

Čísla za období 1.1.2012 – 31.12.2012
(v závorce je pro srovnání uvedena hodnota z 1.1.2011 – 31.11.2011)

  • Průměrná návštěvnost: 247 lidí denně (194)
  • Celkem návštěv: 90297 (71001)
  • Napsaných článků: 83 (98)
  • Komentářů: 1277 (699)

A to není zlé! Za nárůst počtu komentářů nemůže ani tak můj ostrovtip, jako spíš soutěž o konzoli SEGA Mega Drive, která komentáře odměňovala. Množství článků jde lehce dolu, ale nedivte se, po čtyřech letech už člověk taky vždycky neví, o čem by psal, a z notné části je tak odkázán na retro novinky, jejichž příval je silně nestabilní.

Z hlediska aktuálních technologií je zajímavé sledovat fluktuaci v podílu jednotlivých prohlížečů. Za pouhý rok klesl Firefox z 43% na 35%, Chrome stouplo z 24%  na 33% , Explorer ve všech verzích si drží 15% , Opera klesla z 15%  na 13%  a Safari se stále motá někde kolem procenta. Lehce vrostl počet přístupů z mobilních zařízení, a to přibližně na 3% z celkové návštěvnosti.

V souvislosti s mobilními zařízeními bych chtěl upozornit, že jsem zrušil mobilní verzi webu - udržování dvou oddělených šablon bylo náročné, navíc moderní mobilní prohlížeče si se zobrazením desktopového webu poradí více než rozumně. Spíše se pokusím vydat cestou tzv. responsive designu, a stávající šablonu aspoň trochu upravím tak, aby se elegantně poskládala i na mobilu či tabletu.

A další povedené kousky za rok 2012? V souladu s moderními hipster-trendy jsem i já na svém nevalném telefonu HTC Wildifre S začal používat Instagram a mohu vás tak čas od času oblažit nějakou to filtrem zprasenou retro fotografií. Poměrně nedávno jsem ve spolupráci s www.oldgames.sk zavedl Retro TIP, který každý den kolem jedné ranní vylosuje náhodnou hru z databáze oldgames.sk a zobrazí její náhled v pravém boku. Pokud často tápete, co si zahrát, může se vám to hodit ;)

Co je v plánu dál? Inu, necháme to nějak volně plynout. Určitě se dříve nebo později z něčeho vyklube nějaká malá soutěž. Aktuálně mám stále v plánu nákup levného tabletu kolem 1700Kč a jeho retro-herní test zaměřený na ScummVM adventury, popř. emulátory. Až s zabletem budu hotov, buď ho zabaví drahá polovička, nebo ho dám k dispozici do nějakého férového klání coby lákavou (ehm) výhru.

Opět to začíná vypadat zajímavě s dalšími autory. V poslední době jste si mohli přečíst Harryho ohlédnutí za westernovou střílečkou GUN a podrobnou analýzu legendy Chaos: The Battle of Wizard z pera Dr. Morbida. Druhý jmenovaný už mi přislíbil další spolupráci, nicméně se tak stalo v pět ráno na cestě domů z náročného alkoholového dýchánku, uvidíme tedy, co se z toho vyklube ;) Aktuálně je ve frontě na korekturu Thomelessův článek s několika postřehy ohledně retro-hraní na tabletu Galaxy Note 10.1, který se od většiny tabletové produkce liší především tím, že je vybaven tužkou. Ta je sice prudce nemoderní, nicméně pro pixelhunting mimořádně praktická.

Stále platí, že na high-voltage.cz může svůj článek zveřejnit kdokoliv. Stačí se zaregistrovat a vložit článek do systému, nebo ho poslat na sledge@high-voltage.cz a já už si to nějak přeberu. Podmínky jsou jen dvě - čeština aspoň trochu na úrovni a zaměření na retro.

Tak, to by pro tuto chvíli asi bylo vše. Díky za návštěvy, díky za komentáře, díky za články, díky za to, že se držíte starých her! A moc to dneska s alkoholem nepřežeňte, ať si zítra před startem nového pracovního roku ještě zvládnete něco v klidu zahrát ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zavíráme! Ale jen pro tento rok, samozřejmě ;)"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle