Pfffffffffffffffff 2014

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

5 let. Dámy a pánové, je to neuvěřitelné, ale už pět let tady nesouvisle blábolím o starých hrách, konzolích a počítačích, a co je ještě neuvěřitelnější, on to pořád ještě někdo čte ;) Ještě než si dnes o půlnoci dám nějaká ta nesmyslná předsevzetí, jako že tu příští rok bude článek každý den, nebo že si zaplatím profesionálního grafika, nebo si aspoň nechám nakreslit logo, pojďme si tradičně prolítnout nudná čísla.

Čísla za období 1.1.2013 – 31.12.2013
(v závorce je pro srovnání uvedena hodnota z 1.1.2012 – 31.12.2012)

  • Průměrná návštěvnost: 201 lidí denně (247)
  • Celkem návštěv: 73248 (90297)
  • Napsaných článků: 81 (83)
  • Komentářů: 703 (1277)

Jak vidíte, je tam drobný pokles, nicméně v roce 2012 všemi čísly docela zahýbala soutěž o Mega Drive, která odměňovala návštěvy a komentáře, a když to srovnám s rokem 2011, tak se vlastně držím stále na svém. Zajímavý je další nárůst přístupů z mobilních zařízení, oproti loňským 3% je to letos téměř 7%. Už bych se na to měl nějak zaměřit :)

Pfffffffffffffffff 2014

Co se letos povedlo? Tak nějak obecně přínosné jsou určitě skeny z polozapomenutého průvodce světem videokazet, časopisu Videoplus. Je tam pár zajímavých textů od našich oblíbených autorů. Docela mě bavil článek o boss key. Některé z mých starých konzolí se letos podívaly "do světa" - konkrétně byly zapůjčeny na DevFest 2013, a dělá mi radost, že tam rozhodně neležely ladem. A úplně nejlepčejší byla samozřejmě trojice soutěží - o Game Boy, androidí tablet a originálky z GOG. (Zlé jazyky by mohly namítnout, že se soutěžemi jen zbavuji nadbytečného balastu... a měly by pochopitelně pravdu :)

Radost mi také dělají články od dalších autorů, konkrétně šlo o:

Autorům výše uvedených textů ještě jednou děkuji a stále platí, že dveře jsou otevřené. Chytne-li vás slina, zasedněte k psacímu stroji a pusťte se do díla :)

Úspěšně spuštěným projektem je Retropolis, automatický sběrač počítačového a herního retra napříč českým (a slovenským) internetem. Poctivě doplňuji nové zdroje k přebírání a jeden dva články denně se na webu objeví. Je zjevné, že ani na tom našem malém rybníčku to s retrem není tak úplně zlé, čtení je poměrně dost. Denně Retropolis navštíví přibližně 30 lidí a zdá se, že návštěvnost zvolna roste. Navíc se zatím neozval nikdo, kdo by měl s přebíráním náhledů článků problém, takže jasný WIN :)

Co nás čeká v roce 2014? Pozvolna skládám XTčko, můžete se tedy těšit na další články z pravěku PC. Dále jsem zakoupil zachytávací kartu Aver Game Broadcaster HD, díky které mohu zaznamenávat kvalitního video přímo ze starých PC. Důkazem budiž Descent a Tomb Raider, obojí hrané na 486ce s 3dfx kartou. Podobným způsobem plánuji nahrát zajímavá videa z XTčka, uvidíme, co se z toho vyklube. A samozřejmě se nevyhneme soutěžím, pořád tu mám navíc jeden Mega Drive :)

Dost keců! Díky všem, kteří High Voltage navštěvujete, a ještě větší díky vám, kteří nějakou formou přispíváte, ať už komentáři, nebo rovnou články.

RETRU ZDAR!

A nevím jak vy, ale já si jdu otevřít pivo. A že jich dneska ještě bude! ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Pfffffffffffffffff 2014"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle