Dizzy: 2+1 plná hra zdarma – Dizzyland a The Ring of Zaks

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Vajíčko Dizzy má nemalý zástup fandů a někteří z nich nejsou jen gaučoví povaleči, jako jsem třeba já, ale kreativní jedinci schopní splodit kompletní hru jen to fikne. Takže tři vejce do skla, prosím!

Dizzyland je logická hra inspirovaná titulem Binary Land. Vaším úkolem je provést pana a paní Vejce skrz bludiště plné nástrah až k východu vedoucímu do další úrovně. To ještě nezní nijak složitě, ale vtip je v tom, že obrazovka je rozdělena ve dví a vy i ovládáte obě dvě postavičky naráz. To zní ještě pořád ještě ukočírovatelně, jenže pohyb jedné postavičky je zrcadlově obrácený postavičce druhé.

Nebo ještě jinak - pohyb je osově souměrný podle vertikální přímky vedoucí středem obrazovky. Jde-li pan Vajíčko doleva, míři paní Vajíčková doprava. Jak matoucí, ale jak zábavné! Hra je vytvořená v GameMakeru, ale není třeba se bát, jde o jeden z těch lepších titulů. Grafika i hudba jsou naprosto v pořádku, jen to ovládání by zasloužilo trochu poladit - postavičky jsou totiž téměř na pixel stejně široké, jako chodby, takže se stává, že se ne a ne trefit do odbočky. Nemilé, zvlášť, sleduje-li vás pavouk.

Dizzy: 2+1 plná hra zdarma – Dizzyland a The Ring of Zaks

Dizzy and The Ring of Zaks má podstatně blíže k původním Dizzyho dobrodružstvím, jde tedy o kombinaci adventury a 2D hopsačky. The Ring of Zaks je pokračováním podobného kousku s podtitulem Night at the Museum. Obě dvě hry jsou retro jako řemen, od grafiky, přes hudbu až po zvuky. Originálním peckám ze ZX Spectra či Amstradu CPC jako by z oka vypadly... no dobře, grafika JE o chlup detailnější ;)

Jediné, co retro není, je velikost, obě hry dohromady na disku zabírají cca 70MB. Holt, doba se změnila :) Dalším bonusem poplatným moderním zvykům je možnost ukládání kdykoliv a kdekoliv.

Dizzy: 2+1 plná hra zdarma – Dizzyland a The Ring of ZaksDizzy: 2+1 plná hra zdarma – Dizzyland a The Ring of Zaks

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle