Luchsenstein 3D: Wolf3D pro Atari Lynx

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Wolfenstein 3D se na přenosnou konzoli Atari Lynx oficiálně nikdy nedostal, a to i přes to, že konverze původně plánována byla. A Lynx byl pravděpodobně jediná přenosná konzole své generace, která byla FPS hru schopná uspokojivě zvládnout, zvlášť, chopil-li by se klávesnice John Carmack.

Na druhou stranu, nepodceňujme šílené programátory, FPS dema už jsem viděl snad na všech osmibitech, jeden nikdy neví! Lynx už dokonce nějaká ta želízka v ohni má, mrkněte na Battle Wheels.

První náhled, jak by asi mohl wolfík na Lynxu vypadat, se objevil ve formě technologického doma v roce 2001 - jde samozřejmě o práci nadšeného amatéra, nikoliv o oficiální projekt. Další 3D (nebo spíše 2.5D) dema následovala a dnes, po téměř čtvrt století od vydání konzole, se hratelný Wolfenstein 3D pro Lynx pomalu stává realitou.

Luchsenstein 3D: Wolf3D pro Atari Lynx

Jmenuje se Luchsenstein 3D a jde o práci programátorů, kteří vystupují pod přezdívkami obschan a 108 Stars. Opět jde pouze o demo, ovšem hratelné, a plná verze hry, pokud někdy přijde, nebude mít s vizuálem Wolfa pravděpodobně nic společného, ale použití známého materiálu dovoluje snadnější srovnání nového enginu s "plnokrevnou" PC verzí.

Odkaz na stažení dema naleznete, spolu s kopou dalších informací a dojmů od hráčů, na fóru atariage.com.

Slušná práce!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Luchsenstein 3D: Wolf3D pro Atari Lynx"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle