Teď k vám děti z dálky letí Kačer

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Uúu uúu! Přináší sem kouzelnou zem, Kačer... Uúu!

Disneyovky v ranním TV vysílání. Jediná věc, kvůli které jsem byl o víkendu ochoten vstávat před osmou. A Kačeří příběhy byly ranních disneyovek král! Ne snad, že bych měl něco proti Rychlé rotě, Gumídkům, nebo trojce Rebeka, Kid a Balú z Letohrátek.

Ale může se někdo vyrovnat tak ultimátnímu frajerovi, jako je Rampa McKvák? Nejlepší pilot z klanu Pilotů, ve vzduchu eso, na ranveji neřízená střela!

ducktales

Pokud se vám po kamarádech z Kačerová stýská, mám pro vás dobrou zprávu. Společnost Capcom připravuje remake staré hry Disney's DuckTales, klasické to plošinovky, která vyšla roku 1989 pro konzoli Nintendo Entertainment System (NES).

Ke zklamání mnohých se tedy nejedná o hru Duck Tales: The Quest for Gold, kterou jsme proháněli v DOSu, popř. na Amize. A je to možná dobře, ona ta sbírka průměrných miniher vlastně ani za moc nestála (ale i tak jí mám rád!).

Zpět k remaku. Soudě dle traileru jde o poctivou práci, žádnou odfláklou rychlokvašku. Všechny postavičky jsou poctivě ručně kreslené, pozadí jsou vyvedená v pohledném 3D, soundtrack zvučně zvučí. Žánr zůstává stejný, tedy klasické dvourozměrné hopsadlo. A to je dobré.

Trochu mne znervózňuje seznam cílových platforem - Xbox Live Arcade, PlayStation Network, Wii U. Marně hledám PC. Snad nás chlapci a dívky z WayForward Technologies, kteří hru vyvíjejí, nezklamou.

A nyní mě omluvte, jdu si pustit Poklad ze ztracené lampy :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Teď k vám děti z dálky letí Kačer"

  • Neny napsal:

    Taky jsme s bráchou vstávali kvůli Kačerům, byli a jsou perfektní ! :-)

  • zaty napsal:

    Hej, ta hra byla mazec. Mam pocit ze to jelo na EGA a snad i CGA grafice. Na tatove 286ce koupene na ucetnictvi v roce 1991 to byla jedna ze 4 her (zbyle jsou Prince, Golden Axe, Arkanoid), ktere mi donesl soused, ktery delal nejakeho ITaka v Tatra Koprivnice :) Pak se mi to na diskete podarilo propasovat na gympl a tam jsem to postupne rozkopiroval na lokalni disky vsech PC :)

  • zaty napsal:

    Jeste jsem chtel dodat ze znelka starych kaceru, s Vildou Cokem jsem sledoval jak decko. Nedavno jsem si stahnul Kacerovi a zjistil jsem ze tu hudbu pak zmenili. Nevim proc, protoze Cokova byla dokonala, akcni a sedela na intro :)

  • vsj napsal:

    Tahle hra vypadá dobře ale je to propadák.Obvzláště pro nás v čechách.Ten dabing je příšernej !!!!!

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle