Castle of the Winds Online

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

O Castle of the Winds už jsem vám před časem povídal. Kastle, jak jsme hře familiárně přezdívali, je takové malé nenápadné shareware RPG se spartánskou grafikou a překvapivě chytlavou hratelností.

Ve skupince geeků, kteří o přestávkách roztáčeli šesti- i vícestěnné kostky, pomocí kterých čelili nástrahám v nebezpečných světech dle pravidel Dračího Doupěte, byla Kastle populární skutečně mimořádně, a já se k ní docela rád čas od času vracím dodnes.

castle-winds-online

A čirou náhodou jsem při prolézání Kickstarteru narazil na projekt Castle of the Wind Online. Autor, Andrew Dahl, plánuje vzít základní stavební kameny původní hry a přeskupit je pomocí frameworku BYOND v moderní free-to-play MMO. Těšit se můžeme na novou grafiku v duchu původních her, kvalitní soundtrack, PVP systém, možnost koupit si ve hře obydlí apod. Na dotažení rozpracovaného projektu do konce potřebuje rozumných 5000 dolarů.

Zprvu jsem si nebyl příliš jistý, jak je na tom projekt s autorskými právy, nicméně autor kampaně v popisu mimo jiné uvádí, že mu Eric Saada, tvůrce Castle of the Winds, poskytl kompletní zdrojové kódy původní hry.

Více informací o projektu naleznete na nově spuštěné webové stránce www.castleotwonline.com, projekt má také svou facebook stránku.

castle-winds-online-02

Já jsem projekt samozřejmě backnul, s mými deseti dolary může Andrew Dahl počítat. Nejnižší možnou investicí je usmolený jeden dolar, za který obdržíte měsíc prémiového herního času, takže doufám, že v seznamu backerů brzy uvidím pár českých jmen ;)

A pokud se projekt podaří dotáhnout do konce, uvidíme se ve hře!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Castle of the Winds Online"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle