Krabice: Dawn Patrol

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

A pokračujeme v krabicojízdě!

Po dvojici dungeonů se tentokrát podíváme na lepenku jinému žánru, a to leteckým simulátorům. Simulátor letadel z první světové války Dawn Patrol (1994) je předchůdcem známějších Flying Corps. Obě hry má na svědomí stejná společnost - Rowan Software.

Krabice leteckých simulátorů z první světové mají téměř bez výjimky společný znak, rudý trojplošník Fokker Dr.I, který je neodmyslitelně spjatý s největším leteckým esem konfliktu, Manfredem von Richthofenem. Jak se můžete na fotografii níže přesvědčit, Dawn Patrol není výjimkou. A soudě dle pozice letadel na mimochodem velmi zdařilém artworku čekají Rudého Barona perné chvilky! Jako by nestačilo, že na něj anglán v S.E.5a nepříjemně dotírá, ale navíc neoslní-li ho slunce, zcela jistě ho oslepí odlesky zlatého loga.

dawn-patrol-01dawn-patrol-02

Doba pokročila, dostat všechnu tu SVGA nádheru a zvuky ve vysoké kvalitě na diskety bolí, je třeba vsadit na formát budoucnosti, kompaktní disk! CD verze hry zabírá téměř 40MB! Ale nebojte se, nemáte-li CD-ROM mechaniku, v distribuci je i verze disketová.

dawn-patrol-03

Co je pro mě osobně hlavní lákadlo celé krabice, možná ještě o kousek hodnotnější, než knížka v balení hry Stonekeep? Manfred von Richthofen - The man and the aircraft he flew, 128 stránkový životopis prokládaný fotografiemi, útržky z korespondence, technickými popisy letadel atd. No řekněte, umí tohle vaše Call of Duty?

Jde o speciální verzi publikace ze série Famous Flyers, k Dawn Patrol byl dle všeho přikládán výhradně Manfréd. Díky čemuž mám nyní knížky o Rudém Baronovi dvě, první jsem pořídil v Levných Knihách snad za 30 Kč. A bylo to zajímavé čtení!

dawn-patrol-04dawn-patrol-05dawn-patrol-06

Manuál je poctivý a na kvalitním papíře, zahrnuje i úvodní se plácání po zádech od chlapíků z Rowan Software. Ale jo kluci, hezky jste to udělali!

dawn-patrol-07dawn-patrol-08dawn-patrol-09

Registrační formulář nesmí chybět, prý mohu vyhrát software v hodnotě 100 liber. Jen si musím poradit s kolonkou processor, jelikož žádná z možností 386 / 486 / Pentium se mi tak docela nehodí do krámu. Ovšem speed (mhz) je jasná, škrtám 33+!

Docela veselý je 15 stránkový Technical Supplement - pět stránek je věnováno instalaci, zbytek je obětován zápasu s uvolněním dostatečného množství konvenční a EMS paměti. Jo, DOS, to byl boj, tam vám nikdo nedal nic zadarmo!

dawn-patrol-10

K simulátorům tahák patří. Jak je vidět, funkcí je požehnaně. Přitom co je na tom tak těžkého? Dostaňte ho do zaměřovače a palte jako zběsilí!

dawn-patrol-11dawn-patrol-12

Je to v detailech. Vnitřní část krabice mohla klidně zůstat bílá, nicméně distributor chtěl zjevně ukázat, že na to má!

dawn-patrol-13

Od pitvání vnitřností zpět k ladnému celku.

dawn-patrol-14dawn-patrol-15

Immerse yourself in the age of aerial combat, when pilot skill and intuitive aerial tactics meant the difference between victory and defeat. Take the challenge, climb into the cockpit and allow Dawn Patrol to transport you back to the time when the death defying Aces were Masters of the Skies...

dawn-patrol-16

The Aeronautical Experience of a Lifetime!

dawn-patrol-17dawn-patrol-18

Základní technické požadavky jsou férové, v doporučených trochu zabolí požadavek na 1MB SVGA grafickou kartu, ale co už, holt rozbijete prasátko. Do 486DX2/66MHz by stejně byla škoda cpát nějakou vetchou VGA kartu s 256kB paměti (což byl můj případ a nebylo to dobré).

dawn-patrol-19dawn-patrol-20

A jsme na konci! Na stupnici lepenkové pyramidálnosti hodnotím krabici se hrou Dawn Patrol excelentním skóre 9/10. K desítce chybí plastový model letadélka, popř. nějaká mapa bojiště. Jinak je to bez chyby.

Forget all other flight sims, Dawn Patrol tests yout flying skills to the full against the real pioneer aces of air combat.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Dawn Patrol"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle