Hráli jste: Street Rod?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Aktuálně probíhající kickstarterová kampaň Street Rod: The Card Game mi připomněla dlouhé hodiny strávené u prvního dílu série Street Rod. Vylepšování klasických amerických bouráků, poslouchání rock'n'rollu ostrého jak žiletkový drát a adrenalinové závodění pod rouškou noci. Vidíte, omladino? TOHLE jsou mé Need for Speed: Underground!

Hráli jste: Street Rod?

Princip hry je prostý - koupit, vylepšit, vyhrát, opakovat. Za pár dolarů zakoupíte otřískanou popelnici, vyměníte jí motor a převodovku, provedete základní odlehčení a aplikaci urychlovacích samolepek a jste připraveni k souboji mano-a-mano. Slabší povahy závodí jen o drobné formou krátkých závodů, ovšem frajeři se silnými nervy se rovnou vrhnou na mód pink slips, kdy vítěz bere kromě cti i soupeřův kočár.

Cílem snažení je nahamounit dostatek dolarů k zakoupení brutálně rychlého Fordu Thunderbird, který jediný má šanci postavit se Corvettě místního borce s přezdívkou The King. Vyhrajete-li nad Kingem, získáte vše: rychlou káru, pěknou holku a pocit provinilosti, že jste právě strávili několik hodin u závodní hry, jejíž jízdní model je dokonale otřesný. Ale když ta omáčka kolem je i přes svou primitivnost tak chutná!

Hráli jste: Street Rod? Hráli jste: Street Rod?

Opravdu, k hraní to moc není. Framerate se pohybuje jen těsně nad jednocifernými hodnotami, ovládání má svéráznou odezvu a člověk by to vůbec ze všeho nejradši hrál jako manager, tedy vylepšit, vyslat na závody a přečíst si, jak to dopadlo. Ale přesto mám tu hru rád.

Street Rod se dočkal druhého dílu, který ale věci spíš komplikuje, než vylepšuje, a závody dělá vinou vyšší obtížnosti ještě otřesnější. Fajnšmekři, kterým není 16 barev dost, mohou zkusit verzi pro Amigy, jejíž audiovizuální úroveň je bezpochyby mnohem vyšší, ovšem závodění je pořád stejná pruda.

Zjímavost: hnutím osudu přešla práva k sérii do rukou nadšeného fanouška, který se rozhodl uvolnit všechny díly volně ke stažení. Navíc se aktuálně snaží z autorů vydolovat i zdrojový kód, dle komentářů zde je to dobré cestě. Třeba se dočkáme nějakého retro pokračování s vylepšenou závodní částí, novými auty a čerstvými rock'n'rollovými fláky!

Kdo by se nudil, může si přečíst text, která jsem před dávnými lety ke hře sesmolil a který dodnes visí na 486games.net :)

Hráli jste: Street Rod? Hráli jste: Street Rod? Hráli jste: Street Rod? Hráli jste: Street Rod?

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Hráli jste: Street Rod?"

  • lasice napsal:

    jasne ze jsem to hral a to jeste na C64, bozi hra :D

  • Mr.Holub napsal:

    Ty samotne zavody mi hrozne tehdy neprisly, zhruba tak jako nejtarsi pociny od Accolade. Ovsem upravy aut jsou na teto hre nejlepsi a bohuzel nemaji v soucasnosti alternativu.

    • Sledge (admin) napsal:

      Tehdy mi to taky přišlo hratelnější, ale teď… jednička se dá ještě naučit a procedit skrz skřípající zuby, ale dvojka je žhnoucí peklo :) Co se ovládání týče, tak motorky / formule od Accolade jsou o úroveň výš.

      • Luke_Skwlkr napsal:

        Zkousel jsem si to zahrat nedavno a moc to neslo. Ale testnu c64 verzi, tuhke hru jsem miloval.

        Sledgi trochu off-topic: neslo by aby na uvodni obrazovce tzn. na hlavni strance jsem videk i sortky? Ze tu nejake jsou jsem zjistil teprve nedavno :) diky

  • fruth napsal:

    Těch hodin co jsme u toho proseděli :)

  • Pelikan napsal:

    Není pravda, že se Kingovi muselo postavit s T-Birdem. Corvetta ročník 63 jela stejně rychle. A jet krátky závody bylo taky nutny. Aby se s váma King bavil, bylo nutny odjet danej počet závodů drag a road. Poměr pak byl 2:1. Celkovej počet už si nepamatuju.

    • Sledge (admin) napsal:

      S tim T-Birdem máš asi pravdu, paměť už úplně neslouží, ale s těma závodama nevim, já si nevybavuju, že bych je jezdil… možná si o ně King řekl, takže jsem jich pár zajel před finálnim závodem?

      • Pelikán napsal:

        No asis to tak dělal. Já měl spočítany, že na dva drag je jeden road. A kdyžs to měl už v ruce, tak jsi to hrál na čas. Dalo se to myslím zahrát pod 400 hodin herního času.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle