Obrazem: mé PS2 statky

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Kdo dává své existenci smysl prostřednictvím hromadění zbytečných retroherních statků, stejně jako to dělám já, si zajisté všiml, že v posledních letech cena starých her bez ustání roste. A je skoro jedno, o co jde, jestli cartridge pro konzole či krabicovky pro počítače. Jak je to starší 20 let, jdou po tom spekulanti jak astmatik po inhalátoru.

Snad jediné, co je je zároveň levné a jakžtakž retro, a dá se to tedy pohodlně sbírat, jsou hry pro Playstation 2 (popř. Game Boy, jak jsem byl upozorněn). Sice se to vymyká mé osobní definici starých her (do roku 2000 včetně), ale co naplat, když chce člověk aspoň jednou měsíčně scratch that sběratelskej itch, nemá na výběr.

Tak se pojďme mrknout, co se mi zatím podařilo nashromáždit.

Obrazem: mé PS2 statky

Není toho mnoho, co? Snad se mi podaří ještě nějaké další tituly pořídit, než mor vysokých cen zasáhne i tuhle oblast. Těchto 30 kousků je ovšem takový pěkný zdravý základ, který pokrývá mé herní potřeby. V první řadě sbírka nabízí dostatek závodních titulů pro okamžiky, kdy mi věčné kroužení na Nürburgring v GT6 začne lézt krkem. Konkrétně bych vypíchl OutRun 2006, titul přímo stvořený pro línou relaxaci na gauči. Od věci asi nebude ani Ridge Racer V, ale ten je nový, ještě jsem se k němu nedostal...

Obrazem: mé PS2 statky

No a v řadě druhé jsou to multiplayerové pecky, protože jestli někde konzole excelují, tak v instantním mulťáku. Zaklapnout, zapojit a hrát! Tady je naprostým králem Mashed, konkrétně rozšířená verze Mashed: Fully Loaded. Čtyři hráči, multi-tap, basa piv a volné odpoledne. Lepší už to nebude. Docela se osvědčila i jiná miniautíčková záležitost - MicroMachines. Zaháčkovat spoluhrající na Crashe nebo Sonica se mi bohužel nepodařilo.

Obrazem: mé PS2 statky

A co zajímavého / oblíbeného tu máme dál? Nezbytná gétéáčka, konkrétně nepřekonatelné GTA: Vice City a překonatelné GTA: San Andreas. Druhý jmenovaný kousek je ovšem jen ozdobou do poličky, protože jde o NTSC verzi. Ale darované placce na region nekoukej. Nesmí chybět ani GTA light, tedy Simpsons Hit&Run.

Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky

Další dvě hry uvádím pro jejich extra retro příchuť, obě vychází z pradávných titulů - Gauntlet: Dark Legacy a již zmíněné Micro Machines.

Obrazem: mé PS2 statky

Nesmí chybět ani nějaké to filmové potěšení, kromě titulů z universa Pána Prstenů, které v detailu netřeba, jsou to Evil Dead: A Fistful of Boomstick, The Warriors (vynikající film, mimochodem!) a švihák bičový Indiana Jones and the Emperors Tomb.

Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky

A čím bych to tak zakončil? Třeba Star Trekem! Hra je to sice průměrná, ale jednou jsem trekkie, tak jí v poličce mít musím :)

Obrazem: mé PS2 statky

No tak dobře, ještě něco přihodím...

Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky Obrazem: mé PS2 statky

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Obrazem: mé PS2 statky"

  • Lobodin napsal:

    Pěkná sbírka :) Docela by mě zajímalo jakej je ten Evil Dead. Taky mám ještě funkční PS2 v kombinaci s CRT telkou. Zkoušel jsem ho zapojit na LCD a nedalo se na to moc koukat… Hry by se taky nějaký našly… FFXII, God of War, PRO EVO,BG: Dark Alliance, NFS Undercover atd.

    • Sledge (admin) napsal:

      Ten Evil Dead neni úplně zlej, ale přišel mi dost šedivej a monotónní. Od hry s Ashem „this is my BOOMstick“ Williamsem bych čekal větší, barevnější a krvavější nářez.

      Já to na LCD provozuju, CRT odchází do věčných lovišť. Přes komponent a v „game“ režimu to většinou docela jde, ale některý hry i tak vypadaj strašně – obecně čim míň barev a kontrastu, tim hůř. Třeba Red Dead Revolver je skoro nehratelnej.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle