#hvdosdev

Star Trek: Discovery

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

19 patronů přispívá částkou 2128 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tak jsem se konečně dočkal relativně plnotučné upoutávky na nový seriál z mého oblíbeného sci-fi universa.

Jak vidíte, tvůrci vyslyšeli nářek a prosby fanoušků a nový seriál se bude odehrávat několik desítek let po konci Voyageru a posledního The Next Generation filmu, Nemesis. Můžeme se tak těšit nejen na nová dobrodružství čerstvé posádky některé z federačních lodí, ale co víc, zajisté se dočkáme i několika štavnatých návratů oblíbených hrdinů. Admirál Riker, diplomat Jean-Luc Picard, 7 z 9 provozující strip bar na Deep Space 9, možností je nepřeberně. Taky už se nemůžete dočkat?

Pardon, trochu jsem se zasnil. Realita je bohužel mnohem temnější. Star Trek: Discovery, to boldly go where we already went.

Pozor, následuje nadávání, rant, grumpy-old man a tak vůbec.

Že bude Discovery prequelem se ví už poměrně dlouho. Podle původních informací se nová série měla na časové ose nacházet mezi TOS a TNG. Což mi ještě dávalo docela smysl. Nakonec to není pravda, DIS se odehrává ještě před TOS. Pravděpodobně proto, že poslední seriál, který se o něco podobného pokusil, tedy Enteprise, měl u diváků ohromný úspěch. Oh wait...

Dobře, nový seriál se sice odehrává ještě před The Original Series, ale tvůrcům se aspoň perfektně podařilo vystihnout atmosféru TOSky.

Pardon, stalo se to znovu. Ve skutečnosti ukázané rekvizity ani v nejmenším nepřipomínají nic z TOS. Já samozřejmě chápu, že dnes už nelze vztyčit překližku, rozdat hercům plastikové hračky a nacpat kompars do gumových hlav vesmírných ještěrů. Ale jelikož se DIS odehrává deset let před TOS, nějaká vizuální návaznost by tam prostě být měla. A není. Dokonce jsme se dočkali snad čtvrtého redesignu Klingonů, kteří ze všeho nejvíc připomínají Klingony z JJ-verse.

U Klingonů pořád doufám, že si s námi trailer jen hraje, a že vyobrazení emzáci Klingony nejsou, jen je to záměrně poskládáno zavádějícím způsobem. Popř. by mohlo jít o přechodný stav způsobený mutací, která z nich nakonec udělala tvory podobné lidem. Tonoucí se stébla chytá.

A vůbec, celé to z upoutávky vypadá strašně genericky, tuctově, jako každá druhá sci-fi počítačová hra. Jsou tu i lens flares probůh! A ten otřesný song v traileru tahá za uši (opět významný pohled směrem k Enterprise, its býýn a lonk lonk roud, brrr!)

Tak vám mě to nějak naštvalo a zklamalo zároveň. Zatím to podle mě vypadá na průser. A co hůř, pokud to nevyjde, mohl by to být definitivní polibek smrti a konec seriálových Star Treků. Dvě neúspěšné série za sebou budou příliš silná káva.

Abych jen nenadával - Sarek je fajn a U.S.S. Discovery (nebo co je to za loď) nořící se z mraků nakonec taky, rozhodně vypadá líp, než v původním teaseru.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle