Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

“Jmenuji se Majer, Honza Majer. Kluci mi říkají Rambo a holky kreténe.”

Přesně takhle začíná česká adventura Horké léto aneb Majer v akci, ideální to věc na jeden letní večer. No dobře, jsou tam nějaký zápeky, takže bez návodu na 2-3 večery. Já jsem se moc trápit nechtěl, tak jsem do návodu párkrát mrkl a dobře jsem udělal, ale o tom později.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Příběh je na svojí dobu vymyšlen opravdu skvostně. Jednoho dne tvůj milý otec (botanik) prostě zahlásí, že se jede na pracovní misi kamsi na exotický ostrov a celá rodina jede s ním. Čistě náhodou je to ovšem ostrov, který sousedí s jiným, ovšem obývaným lidojedy, kteří ostrov první používají jako supermarket. Tedy noc po vašem připlutí si prostě zajedou pro nové zásoby, čti otce, matku i duch… teda co to kecám, tvoji šílenou ségru. Ty jakožto proslulý flákač a milovník piva jsi byl únosu ušetřen, jelikož jsi jelito líný a před prací jsi se schovával v pralese. Začátek příběhu hodný Oscara.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Ok, hlavním úkolem je zachránit vaší milovanou rodinku, což nebude úplně nejjednodušší. Na ostrov lidojedů se jednak nemáte jak dostat, protože vaší loď samozřejmě neumíte ovládat, a jako bonus se moře jen hemží žraloky. Ale protože jste super HERO, i když si to o sobě myslíte jen a jen vy, tak se Vám vše povede a rodinu z ostrova lidojedů zachráníte. V tu chvíli by mohla hra skončit, ale ne. Čeká na Vás jedno překvápko.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

A to sice v podobě drogového dealera a proslulého mafiánského bosse Andrease, který neznámo proč má zvláštní úchylku, najít si milenku z řad uklízeček. Ten totiž Vaší rodinu opět zajme s tím, že pro něj otec biolog musí geneticky upravit jakousi psychotropní rostlinu, prostě aby byl obchod s drogami ještě lepší. A tak je záchrana opět jen a jen na Honzovi Majerovi alias na Vás.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Ovládání hry je naprosto jednoduché. Vystačíte si pouze s myší a mezerníkem na klávesnici, který slouží coby vstup do inventáře. Pokud nejste úplnej mamlas, jak se vám snaží Lóóóra namluvit, tak ve hře jdou udělat pouze 2 chyby, díky kterým prostě umřete. Takže “save” tu potřeba moc není. Další výhodou je, že se nejedná o adventuru, kde se z Vás stávají pixelhunteři. Tuhle schopnost tu ale i tak cca 2x využijete.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Za mě nejlepší na celé hře je dabing a hlášky Zdeňka Izera, který povznáší celou hru na vyšší úroveň. Když na Vás ve vesnici lidojedů promluví Mr. TuZemák je to prostě paráda. Za mě malé mínus je to, že opravdu musíte následovat přesně vše tak, jak autoři chtěli, i když podle mě (a to že jsem blonďatej takže IQ musím mít hodně přes 60) to nedává moc velkou logiku.

Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo

Tak například potřebujete rozbít poštovní schránku. V inventáři máte kladivo, šroubovák, páčidlo a kámen. A jak jistě správně tušíte, schránka se dá otevřít pouze kamenem. Na druhém místě je dobré si pamatovat veškeré dialogy, aby na skoro samém konci hry jste věděli komu máte dát cosi, protože vám to na úplném začátku hry řekl, že to má rád.

I přes tyto malé problémy je ovšem hra úžasná a svůj druhý díl si právem zasloužila. Navíc je to kompletně české dílko a to tomu přidává další bonusové body.

Autor: Thomeless

Komentáře k:
"Horké léto aneb Majer v akci aneb Kluci mi říkají Rambo"

  • JimiH napsal:

    Jo, Horké léto byla moje první hra , co jsem dostal originálku jako dárek k narozkám. Takže guilty pleasure. Občas je to hodně pubertální, ale je to fajn. :)

  • Derek Smart napsal:

    Oh wow Hot Summer was great.
    Teď vážně kromě těch technických bugů (ne ve scriptech jak Gooka) to je nestárnoucí klasika. Hra pro starý adventuristy. I když tu značku dost zničili….

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle