Zahrajem (hra měsíce): Companions of Xanth

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Vypusťe Godzillu a nechte jí rozdupat vaši pracně vybudovanou metropoli v SimCity 2000, je čas na další hru měsíce! Mimochodem, jak vám SC2000 sedlo? Osobně jsem tomu věnoval slušných pár hodin, ale musím přiznat, že takhle po letech je má tolerance k poněkud dřevnímu ovládání nižší, než bývala. Ale nebylo to zlé, jen nějak není o čem psát, s adventurami podobný problém nemám...

...a proto se k nim vrátíme, hrou tohoto měsíce (vybranou ze stránek SCORE č. 5) je hitovka od Legendu - Companions of Xanth! Nešlo to jinak, ostatní hry z nabídky nebyly vhodné - do Areny by se málokdo adekvátně ponořil, navíc proč ztrácet čas s Arenou, když je tu po všech stránkách zajímavější Daggerfall. Simulátory by nikdo nehrál, FMV adventury taky ne, možná snad Fantasy Empires mělo jistý potenciál. Stejně jako Dragonsphere, ale po zkušenostech s Rex Nebularem jsem se rozhodl zkusit něco nového. Ostatně je nejvyšší čas, krom lehkého koketování s Callahan's Crosstime Salloon a Superhero League of Hoboken mě adventury od Legend Entertaiment minuly. (Ještě si vzpomínám, jak jsem v nejvyšším údivu zíral na screeny ze Shannary.)

Zahrajem (hra měsíce): Companions of Xanth

A vypadá to, že grafika Companions of Xanth si můj nejvyšší údiv a úžas vyslouží též. Vypadá to totiž znamenitě! Patrně poznávací znamení adventur od Legendu :) Stejně jako je poznávacím znamením užití literárních předloh, konkrétně tato hra je založena na románové sérii Xanth od spisovatele Pierse Anthonyho. Však literární předloha je důvod, proč jsem naťukl výše zmíněný Callahanův přesčasový bar, tu knížku mám i přes nedotažený překlad vyloženě v oblibě :)

Tak vzhůru do akce, ač to možná pro některé bude trochu nezvyk. Dílka od Legendu jsou takovým pokročilým hybridem mezi textovkami a point'n'click adventurami. Tyhle novější kousky jsou už spíše v druhé skupině, ale třeba starší Gateway (taky znamenité čtení) je textovka jak vyšitá, byť klikací. V každém případě společně to dáme! ;)

A já jdu hergotužalevopravdu pohnout s tím Gabriel Knightem, kdyby jen člověk měl víc času a míň práce...

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): Companions of Xanth"

  • lasice napsal:

    no konečně :D a výběr parádní, hru znám ale budu ji hrát poprvé ;)

  • lasice napsal:

    SC2000 jsem ani nezapnul :)
    já mám teda radši Arenu než Daggerfall ;) prostě byla první a byla (je) stále boží :)

    • Sledge (admin) napsal:

      Mně tam vadí ta nespojitost světa, jako že venkem nemůžeš přejít z bodu A do bodu B, protože se ti krajina nekonečně náhodně generuje :) Zase Daggerfall mě sere dungeonama, ale na to už jsou dneska mody (pro Daggerfall Unity).

      • lasice napsal:

        no vidíš, právě ty dungy to byl strašnej voser, daggerfall unity ani neznám, takže to zase musím rozjet… :D

  • jvempire napsal:

    Skvělá volba, už se teším, nikdy jsem to pořádně nehrál. Akorát budu muset rozečíst i tu knižní předlohu, to zas bude času….

  • Jankie napsal:

    Já v SC 8-bit a SC 2000 trávil dětství. Takže jsem cheatoval – na GOGu zakoupil 3000 a frčel v něm. Čtyřka mne kdysi nebavila a tak jsem si alespoň splnil dlouhodobý restík. :)

    • Sledge (admin) napsal:

      Trojka je po jedničce můj nejoblíbenější díl. Je to vlastně dotažená dvojka, v trochu lepší grafice, a s nižší obtížností, na budovatelskej relax ideální :)

  • jvempire napsal:

    Tak dohráno. Povedená hra, jsem rád, že jsem se do ní pustil a i knihy byly fajn. Komentář mám na DH zde: http://dbher.cz/k26659

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle