Zahrajem (hra měsíce): SimCity 2000

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Přetěžké bylo vybírání v pořadí čtvrté hry měsíce, nabídka SCORE č.4 je totiž poměrně chutná. Opět se vyloženě nabízela hrstka šťavnatých adventur, od Quest for Glory IV, přes Kyrandii dvojku, po Star Trek: Judgment Rites. (Už jste dohráli Gabriel Knighta? Já ještě ne.)

Ale protentokrát žánr z nejvznešenějších opusťme a vydejme se do říše pravidel, tabulek a pečlivého plánování. Hrou měsíce se stává legendární budovatelská strategie společnosti Maxis - SimCity 2000!

Zahrajem (hra měsíce): SimCity 2000

Já vím, je to notoricky známá záležitost, hráli to všichni, ale co se mě týče, mám vůči SC2000 obrovský dluh. Jedničku SimCity v některé z jejích mnohých obdob hraju dodnes, a další ohromnou porci času jsem strávil u SimCity 3000, které mi parádně běželo na netbooku, ale dvojku, dvojku jsem vlastně z původní 2D trilogie hrál nejméně. A přitom jde o titul všeobecně uznávaný za vrchol série! Je nejvyšší čas hříchy mládí napravit a vydat se relaxovat do světa, kde na vás co vteřinu může zaútočit Godzilla, emzáci, či splašené tornádo, pokud tedy dříve nezhynete v nekonečné dopravní zácpě.

Zahrajem (hra měsíce): SimCity 2000

Navíc hra typu SimCity se skvěle hodí do aktuální vlny veder, kdy vám oční bulvy i mozkové závity zalévá pot, tudíž rychlé akční hry či adventury plné vytvrdlých hádanek jsou zapovězeny. Snad možná ještě nějaký ten dungeon, v jehož chodbách prohání se sice zatuchlý, ale chladný vzduch, nicméně z této oblasti nabízí SCORE č.4 kulové. A třeba takový pekelný Litil Divil by mě mohl i zabít.

Takže si otevřete vychlazené pivo, svlékněte si triko, zatáhněte závěsy a pojďte relaxovat při budování městečka. Ideální náplň do líných letních dní! Pokud SimCity 2000 nemáte ve sbírce, tak vězte, že na GOG k mání je. Pozor ale, jde o verzi DOSovou běžící pod DosBoxem. SC2000 existuje i ve verzi pod Windows, která je ve všech ohledech lepší - podporuje vyšší rozlišení, běží totiž v klasickém Windows okně, a má přívětivější ovládání. Windows verzi legálně neseženete, ale vy si poradíte, a až si poradíte, nezapomeňte stáhnout patch, bez kterého nelze ukládat pozice. Další problém jsou animace, které občas tak úplně neanimují, ale to bohužel nemá řešení, leda hrát na Win7 či starších a spustit hru v módu 256 barev. Ještě že tu mám své univerzální retro PC :)

Dojmy ze hry můžete sdílet jak v komentářích, tak na fóru.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): SimCity 2000"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle