Soutěž >> tvorba hry pro DOS >> #hvdosdev 2021

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

AKTUALIZACE 16.11.: Dorazily celkem 4 soutěžní příspěvky od: Franticware, LordBENN, MilasPCE a Slayn. Posílali jste, ale v seznamu se nevidíte? Možná váš mail zachytil spamfiltr, dejte vědět a dořešíme.


AKTUALIZACE 12.11.: Termín odevzdání je za námi, a jelikož mou oblíbenou kratochvílí je vnášet mezi soutěžící zmatek, tímto jej prodlužuji! ;) Jako bonus přidávám ještě celý víkend plus pondělí, termín odevzdání soutěžní hry je tak prodloužen do 15.11. Kdo v potu tváře křečovitě bušil do posledních bugů s vědomím, že to prostě nestihne, si může oddechnout, byl mu dán dar času, který, jak všichni programátoři vědí, znamená jediné - ještě několik bugů navíc, úplně nových a neokoukaných. A ti, kteří v beznaději hodili flintu do žita, jí mohou jít hledat, za 3 dny se dá stihnout mnohé. A těm, kteří to poctivě stihli, se tímto omlouvám, ale myslím, že to bude ku prospěchu věci.


Už to skoro vypadalo, že ti, co měli přijít, nepřijdou, ale podařilo se a další ročník soutěže ve tvorbě hry pro DOS je tu. Tentokrát začínáme o cca dva tři měsíce později než obvykle, uvidíme, co to provede s účastí, když léto už je vlastně skoro pryč ;) Jedeme, #hvdosdev 2021 začíná!

Letošní soutěž sponzorují Shadowbazar a Kulich. Díky kluci! ;)

Letos nebude žádné zastřešující či omezující téma, stejně většinou všichni brblali, takže vyhlašuji volný boj (neplést s Volný boj, to je úplně jiný hrníček). Sedněte ke svému oblíbenému editoru a preferovanému programovacímu jazyku a během následujících 3 měsíců zbušte něco, co se mi spustí pod DosBoxem. Hotovo, tečka, jakýpak tohle... však víte.

Soutěž >> tvorba hry pro DOS >> #hvdosdev 2021

Pravidla soutěže

  • Vytvořte novou hru pro DOS.
  • Hotovou hru zašlete do 11.11. 2021 na sledge@high-voltage.cz.
  • O vítězi rozhodne otevřená anketa spuštěná od 15.11. do 15.12.
  • Soutěžící souhlasí se zveřejněním své hry na doshaven.eu.

Požadavky na hru

  • Hra musí být spustitelná a hratelná v oficiální verzi DosBoxu.
  • Hra musí zobrazit aktuální rok (2021), jméno či přezdívku autora a nápis high-voltage.cz na úvodní obrazovce.
  • Hra by měla být v angličtině, ať to může do světa.

Dodatky & tipy

  • Účastnit soutěže se mohou týmy i jednotlivci.
  • Další info k průběhu soutěže bude doplňováno na web.
  • Diskutovat k soutěži můžete v komentářích a na fóru.
  • Konkrétní trable programátorské můžete řešit též na fóru.
  • Pro tvorbu hry lze použít cokoliv, včetně existujících enginů.
  • Kdo bude jakkoliv fixlovat, půjde do pekla! ;)
  • Hotovými kusy kódu či svými dávnými díly, které dosud tlely v archivu, si drobně pomoct můžete.
  • Lze použít volně dostupné / zakoupené materiály (grafika, zvuk, kód), ale v takovém případě je třeba to uvést na úvodní obrazovce hry, minimálně formou stručného sdělení - krátké info, že byly použity externí zdroje.
  • Neváhejte přihlásit i hry jednoduché, případně ne zcela doladěné, hry v textovém módu atp. Jsme tu všichni inteligentní lidé a oceníme i nápadité koncepty, které neoslní vizuální stránkou či stoprocentní vybroušeností ;)

Ceny pro vítěze

Ceny pro vítěze jsou letos skutečně mimořádně šťavnaté! Něco jde z mých zdrojů, ale zároveň jde mnohé z hmotných příspěvků od čtenářů a, snad to tak mohu říci, fanoušků high-voltage.cz, kterým tímto mnohokráte děkuji! ;) Ceny jsou si rovny, vybírat se bude od vítěze systémem padajícího lejna, tedy směrem dolu k dalším místům.

Soutěž >> tvorba hry pro DOS >> #hvdosdev 2021

a) Počítač Globalyst 510 v konfiguraci 486 DX2 / 66 MHz, 16 MB RAM, HDD CompactFlash 512 MB, zvuk ESS 1868 (100% SB kompatibilní se skvělou ESFM syntézou). Je to malé, a dokonalé pod monitor, na stole vám to nezabere žádné místo :)
b) Reproduktory Encore P-401, bezmála legendární, plně funkční, dobrý zvuk a skvostná patina, případné bělení jde na vás ;)
c) Krabicovky Railroad Tycoon II + UBIK. Skvělé tituly, výtečný stav.
d) SCORE RETRO + podložka pod myš 2panel. Mimořádně čtivý SCORE retro speciál a mimořádně cool podložka ;) A pokud se něco nepoto, mělo by být v obsahu časopisu 10 stále funkčních Steamových kódů.

Plus tu mám k rozebrání šest slevových kupónů do retroherního bazaru shadowbazar.cz, každý na slevu ve výši 15%. Kdo nakoupí, neprohloupí, sám už od nich nějakou tu krabicovku mám a vždy jsem z nákupu vyšel na 100% spokojen. Stejně tak Shadow Bazar věnoval jednu z krabicovek, Railroad Tycoon! Dalším donátorem byl Kulich, který poskytl repráky Encore a SCORE Retro speciál. Ještě jednou díky!


Tedy do akce! Ať to sviští, ať to pípá, ať to padá se záhadnými errory ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Soutěž >> tvorba hry pro DOS >> #hvdosdev 2021"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle