MIYOO Mini V2, Game Boy roku 2022

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Znáte to. Je parné sobotní odpoledne a žena dostane skvělý nápad vyrazit do nejmenovaného zahradního centra. Už dávno jste vzdali předstírat zájem a trpělivě se prodírat záplavou kytek po jejím boku, a tak čekáte jako poslušný pes v autě či, v tom lepším případě, na zahrádce přilehlého restauračního zařízení.

Co ale s takovou načatou hodinou (!!!) času při čekání?

Nejlepším řešením je handheld a ideálně nějaký kapesní!

Na doporučení jsem sáhnul po MIYOO Mini V2, krabičce z Aliexpressu a podobných webů, která mě velmi příjemně překvapila. Z minulosti jsem už s podobnými, emulačními handheldy měl pár zkušeností, ale většinou se jednalo o nekvalitní hrkače na jedno použití.

V tomto případě je ale opak pravdou, a někdo při konstrukci výjimečně přemýšlel.

Designově se výrobce silně inspiroval původním Gameboyem. Nabízí ovšem krásný IPS displej o rozměru 2.8” s oblíbeným rozlišením 640x480, čtečku microSD karet, USB-C nabíjecí konektor, kvalitní tlačítka a na “čínu” až překvapivě solidní zpracování. Nikde nic nevrže, nic se neviklá, vše lícuje na jedničku. Z fotek možná není na první dobrou patrné, že se jedná opravdu o maličké kapesní zařízení. S rozměry 93 x 65 x 18 mm odpovídá přibližně malé krabičce cigaret, či pro nekuřáky - balíčku hracích karet.

Velkým tahákem je také operační systém s Linuxem v pozadí. Již v základu je velmi schopný, nicméně živá komunita se už postarala o několik alternativní systémů, které jde velmi jednoduše instalovat. Nejschopnější z nich je rozhodně OnionOS přidávající několik zajímavých možností navíc, jmenovitě třeba možnost stahovat komunitní motivy UI a další.

Tato šikovná krabička má dostatek výkonu na plynulou emulaci téměř jakékoliv herní konzole a počítače od počátku věků po Playstation 1 a MS-DOS. O veškerou emulaci se stará RetroArch a v něm lze následně vše potřebné donastavit. Například přiřazení kláves, obrazové filtry a jiné. Z přiložených fotek to možná díky nízké kvalitě není vidět, nicméně velikost a technologie displeje starším herním titulům opravdu sluší.

MIYOO Mini V2 určitě doporučuji. Koho láká představa opravdu kapesního herního zařízení, ať už na konzolové klasiky či na PC pecky let minulých, nesáhne vedle.

Jen upozornění při případné koupi, opravdu pohlídat, aby se jednalo o verzi V2, původní měla zdaleka ne tak pěkný LCD panel.

Technické parametry MIYOO Mini V2:

  • Obrazovka: 2.8" IPS 640x480
  • CPU: ARM Cortex-A7 dual-core 1.2G
  • Rozměry: 93.5 x 65 x 18 mm
  • Baterie: 2000mAh, 5-6 hodin
  • microSD slot
Autor: Lutero

Komentáře k:
"MIYOO Mini V2, Game Boy roku 2022"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle