Zahrajem (hra měsíce): I Have No Mouth and I Must Scream

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Já vím, já vím, o nervydrásající adventuře I Have No Mouth and I Must Scream už se onehdá rozepsal Pollux, nicméně i tak ze stránek Score č. 24 volím právě jí. Jako spoustu her, i tenhle kousek jsem už kdysi dávno rozehrál - prokousal jsem se tak do poloviny, a pak jsem z nějakého důvodu hodil ručník do ringu. I přesto otisk, který ve mně hra zanechala, cítím dodnes, tzn. byl by zločin nechat to bez dokončení / katarze.

Zahrajem (hra měsíce): I Have No Mouth and I Must Scream

A navíc - moje před lety znovuobjevená vášeň pro sci-fi mne vyslala stezkami, na kterých jsem mnohokrát zkřížil kroky s magorem, kterým byl Harlan Ellison. A vždy šlo o zapamatováníhodnou událost, ten člověk prostě nedokázal nudit. A jelikož adventura I Have No Mouth and I Must Scream (1995) vychází právě z práce výše zmíněného Ellisona, konkrétně z povídkové předlohy, a Harlan sám se na hře mocně podílel, nemůžu nechat tuhle herní výzvu bez odpovědi.

A navíc - stále se prokousávám Misí Quadam, která je, na rozdíl od pozdější Swigridovy kletby od téhož studia, skutečně, ale skutečně ohavná a nejedlá, a opravdu bych po jejím dohrání, které prostě přijde, protože o tyhle dojmy vás ochudit nemohu, uvítal něco z opačného konce kvalitativního spektra :)

Hru si můžete zakoupit na GOG, v kteréžto verzi jí pohání mocný ScummVM. No a nebo můžete prohrábnout archivní placky, jelikož hra vyšla coby CD příloha časopisu Excalibur 76.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle