MFF Karlovy Vary 6

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

To to uteklo, hrom do svině, to to uteklo!

Filmová jízda je u konce. Finální skóre? 22 filmů. Některé horší, některé lepší, některé skvělé. A taky pár totálních p*čovin (Ceux qui m'aiment prendront le train...). Původní plán počítal s 27 filmy, bohužel, spát musí i takový tvrďáci, jako jsem já!

Hotel Thermal, MFF KV

I přes spoustů negativní reakcí od víkenďáků se 44. ročník podle mě vyvedl skvěle. I to počasí přálo, tzn. chcalo jako z konve, což je ideální chvíle pro trápení zadku v kině. Nicméně pár návrhů na vylepšení bych v mozkovně měl.

  • Příjezdy hvězd do Velkého sálu. Je sice fajn, že se nám přijede Antonio ukázat osobně, ale zablokovat kvůli tomu vchod do velkého sálu na půl hodiny je trochu extrém. Zvlášť, když platí pravidlo, že kdo neobsadí místo 5 minut před začátkem projekce, ztrácí na něj nárok. Výsledkem je nervózní dav lidí postávajících za zábradlím, nadávky směrem k security a celkově blbá nálada. A to je před sálem vchod jako kráva! To je takovej problém lidi aspoň po skupinkách pouštět?
  • Zásuvky. Proboha, 21. století! Všichni taháme po kapsách telefon, v batohu notebook, foťák, sem tam nějaký to Nintendo nebo Playstation. Proč někoho nenapadne do prostor před malym sálem, např. k sedačkám u hajzliků, nacpat pár prodlužek pro návštěvníky?
  • Kofein! Bez legálních povzbuzovadel se festival zvládnout nedá. Co takhle rozmístit na vybraná místa pár automatů na kafe? Ranní frontoví bojovníci by i za instantní kekel v papírovym kelímku trhali údy!
  • Náklady nenáklady, zahoďte konečně ty vetchý jehličkovky! Co fronta, to průser, věčně zašmodrchanej papír, blbě natisklej lístek atd. Vždyť ty epsonky dřou minimálně desátym rokem!

Hotel Thermal, MFF KV

Velké uznání pokladním a hajzlbábám! I když se na pokladní pochopitelně snese všechen hněv za nedostatek lístků, vždycky jsem od nich odcházel s pocitem, že mi chtějí pomoct. Hajzlbáby, které vedle doplňování hebkých toaletních papírů neustále řešily ucpané mísy a pisoáry, si zaslouží potlesk. Bez jejich bleskurychlé práce by nejeden z návštěvníků odjížděl s potřísněným oblečením. Na druhou stranu prodeje čistého prádla a kalhot by rostly strmě :) Halušky a klobásy prostě nežrat!

A jestlipak mě za festival něco pořádně nasralo? Pochopitelně! Pan Malkovich, jinak určitě úžasný člověk, se projevil trošku jako nafoukanej idiot. Alespoň já jsem to tak pochopil. Posuďte sami. Před projekcí The Dancer Upstairs nám přišel sdělit několik vřelých slov. Na závěr položil otázku "Kdo z Vás tento film již viděl?", načež se zvedlo pár rukou. Následoval ironický dotaz "A kdo viděl Transformers?". Pochopitelně se zvedlo rukou mnohem více.

Co to mělo znamenat? Když jdu do kina na film, tak asi na ten, kterej jsem ještě neviděl, ne? A neskromě povyšovat vlastní snímek nad nejlepší blockbuster loňského roku? Takže pán je nadřazená intelektuální elita? Tak to pán může jít pěkně do prdele. Což nic nemění na faktu, že The Dancer Upstairs je znamenitá záležitost. Jen občas trochu pomalá.

Filmy s kozama : Filmy bez koz - 12:10. Vyhráli jsme!

Každopádně příští rok jedu na MFF KV zas!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"MFF Karlovy Vary 6"

  • Celkově pěkné shrnutí. Akorát co se páně Malkoviche týká bych řekl, že to nebylo ono intelektuální nadřazování, ale spíše pokus o vtip. Nebyl jsem tam, takže nevím, konkrétně, ale ptát se na festivalu kdo snímek již viděl je, myslím, prostě snaha vidět, kdo to již stáhl někde na internetu. A co se Transformers týká, tak jde zřejmě o aktuální druhé pokračování, které se již také hojně vyhledává. Možná tedy šlo jen o nepochopení, ale spíše si pan Malkovich dělal legraci v tom smyslu, že snímek asi není úplně pro každého diváka a že prostě Transformers, jako snímek založený prakticky jen na efektech je známější a pro masy zajímavější. Možná je to tedy spíše jisté ocenění pro publikum, které na daný snímek přišlo. Je to ale jen můj osobní dojem.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle