Motörhead – Amiga

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Říká se, že jediné, co přežije jadernou válku, jsou švábi a Keith Richards. V tom případě Lemmy Kilmister tuhle válku způsobí, to až si pro něj přijde Smrť a leader motorheadů se tak nějak zdravě nasere. Pochopitelně za předpokladu, že Smrť má dost velký koule na to, aby Lemmymu oznámil smrt. Mnohem spíše pošle některého ze svých zástupců.. válku, hlad, nebo infarkt-způsobující-soulož-s-čerstvě-osmnáctiletou-rozstleskávačkou.

Motörhead, nejhlasitější kapela všech dob. Na obrazovky monitoru se bohužel dostala trestuhodně málo. Vlastně ani nevím, jestli je tahle kapela zastoupena třeba v nějakém díle Guitar Hero?

Na PC sice hra jménem Motorhead existuje, jde ovšem o závodní arkádu, která nemá s kapelou nic společného. (Což nic nemění na faktu, že jde o kvalitní a vysoce doporučený závodní titul!)

Amiga a Atari ST nám ale jednu pecku nabídnout mohou. Jde o solidní a obtížný beat-em-up kus v decentně švihnutém zpracování. Náplní této staré hry je, jak už to tak u přemýšlivých titulů inspirovaných východní filosofií a meditační hudbou bývá, zmlátit všechny a dojít na konec. K tomu vám dopomáhej Lemmy, resp. jeho ostré kytarové riffy a dech schopný tavit ocel a rozpouštět sklo.

Motörhead – Amiga

A kdo že je Lemmyho arch-enemy? Přece každý, kdo neposlouchá rock'n'roll! (Což jsou dnes téměř všichni:/) Členové kapely Motörhead totiž byli uneseni fanoušky jiných hudebních žánrů. Hned v prvním kole se na vás vyrojí lepivé chumly diskokoulí, následované v kole druhém buranskými chrchly amerických kotlíků. V kole třetím ... se může cokoliv, tam jsem kvůli vyšší obtížnosti zatím nedošel! Neočekávám ovšem nic menšího, než rosolnaté faldy operních pěvkyň!

Chvíli vám potrvá, než se sžijete s ovládáním. Hra pro některé speciální úkony využívá kombinaci několika tlačítek, ovšem ani po hodině tréninku s MegaDrive gamepadem v ruce jsem neměl pocit, že by mě Lemmy poslouchal tak, jak by měl. Ale já byl vždycky trochu levej, mé první PC by mohlo vyprávět.

Motörhead – Amiga

Grafické stránce není co vytknout, ručně kreslené, stylizované a karikující podání hře sedí.

Co vyloženě zamrzí je soundtrack. Nejen, že neuslyšíte žádnou z legendárních skladeb skupiny Motörhead, což je v tomto případě naprosto nepochopitelné, ale většina songů je navíc nestylově anti-rocková. A ať nikdo netvrdí, ze v MODech rock nepřichází v úvahu, metalmachine z Lotuse dokazuje opak. CD s posledním albem Motörheadů je tedy nezbytným doplňkem!

Jestli vás ale bavil Double Dragon, nebo jiná hra z dnes zatuchle mrtvého žánru beat-em-up, Motörhead zkuste. Když už nic jiného, Lemmy bude potěšen. A Lemmy je bůh! (Elvis je jen King.)

Motörhead – Amiga

  • Chazz: Who'd win in a wrestling match, Lemmy or God?
  • Chris Moore: Lemmy.
  • [Rex imitates a game show buzzer]
  • Chris Moore: ... God?
  • Rex: Wrong, dickhead, trick question. Lemmy *IS* God.
Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Motörhead – Amiga"

  • davesade napsal:

    Motorhead na PC jsem znal dříve, než samotnou (a vynikající) kapelu. Každopádně tento titul od Gremlins je jedna z nejlepších ukázek programátorského umění, čili „když se chce, tak to jde“. V éře nastupující 3D akcelerace tato hra i v softwarovém režimu vypadala kulervoucně. Škoda jen, že šlo o graficky updatovaný Lotus – zcela chyběla kariéra a nějaká obecná přidaná hodnota. Každopádně tahle Amiga verze Motorheadu vypadá dost vtipně, že si ji zkusím alespoň v emulátoru ;).

  • Sledge (admin) napsal:

    @davesade: pamatuju si, že demo Motorhead mi na P133 vyrazilo dech, v SW řežimu. Teď si to občas zajedu na netbooku, s tou karíérou máš pravdu, trocha toho „koření“ chybí. A asi bych uvítal trochu nižší obtížnost, zdá se mi to trochu moc hardcore :)

    A proč v emulátoru, když máš železo? To přece nemá logiku! :)

  • 1url.cz napsal:

    Ta hra se mi moc nelíbí, soudě podle videa. Vždyť je to furt to samé, moc jednotvárné, málo úderů, nic moc inteligence protivníků ap. Nudil bych se už po pár minutách hraní :-( Zkus si sehnat SUNSET RIDERS pro MAME, to mne fakt stále baví ;-) a nebo stačí GOLDEN AXE :)

  • davesade napsal:

    2sledge: Proč v emulátoru – no je to rychlejší a mám ho i v práci ;). Teprve hry, které projdou sítem emulace jdou do železa.

  • Sledge (admin) napsal:

    @davesade: omlouvám se, to logiku má! :)

    @1url.cz: Však já taky neříkám, že je to král žánru, ale Motorhead, kurva, Motorhead!!

  • nut napsal:

    Discokoule ani Motorhead nezničí, jsou věčné, což dokazuje řada her s „Majklem“ – Moonwalker atd. Grafika vypadá fajn, je správně 16-bitová, amigácká.

  • Neny napsal:

    grafika je pěkná, ale tyhle plošinovky jsou pro mě nic moc :-)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle