Pořád se něco děje 2

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Že bychom měli našlápnuto k pravidelné rubrice zajímavostí a aktuálních událostí ze světa starých her? Inu, zkusme to. Je spousta věcí, které sice nevystačí na článek, ale odbýt je pouhým tweetem je zase škoda.

PCtuning pokračuje v hledání absolutního šrotu a po nedávné soutěži o nejstarší pevný disk, ve které jsem i já měl dvacet let staré želízko v ohni, přináší soutěž novou. Tentokrát se hledá nejstarší funkční notebook. Pravidla jsou jasná - stroj se musí dostat aspoň do POST obrazovky. Takže pokud se vám snad na nějaký ten starý stroj práší, zkuste si zasoutěžit. Výhrou není nic menšího, než nové Sony Vaio.

Byl jsem upozorněn na video, které v sobě spojuje intro z třetího dílu série Mokey Island se stopáží Pirates of the Caribbean. Takže evidentně nejsem sám, který si jisté podobnosti mezi oběma dílky všimnul. A "Orlando Bloom" je dokonce stejně pitomé jméno, jako "Guybrush Threepwood", ta náhoda! A když už jsme u těch podobností, taky vám Albion tolik připomíná...

Fangamer.net prodává roztomilé malé přívěsky na klíče ve tvaru ovladače pro SNES. I když si myslím, že navrtaná 486ka, Z80ka nebo Motorola (mrtvé a spálené, ne aby někdo vraždil funkční kusy!) jsou mnohem stylovější, budiž.

O projektu Sarien.net už jsem psal. Server nabízel možnost zahrát si klasické adventury od Sierry v okně vašeho prohlížeče. A co víc, herní lokace byly pojaty jako místnosti, do kterých se mohl připojit kdokoliv. Vaše snažení a počínání jste tak mohli konzultovat s desítkami dalších hráčů. Do věci se však před několika dny vložil majitel práv na tyto sté hry, tedy Activision. Následovalo rychlé vypnutí serveru a tušený konec celého projektu. Svůj názor jsem tweetem "Activison jsou zmrdi" myslím vyjádřil jasně. Co se ale nestalo, Activision obrátil a další fungování webu posvětil. Neuvěřitelné. V tuto chvíli je Sarien.net stále mrtvý, pravděpodobně se pracuje na úpravách, které si Activision nadiktoval, ale radujme se, dobrá věc je zachráněna. Což píšu jako člověk, který staré adventury od Sierry nenávidí.

Abe's Oddysee, první hra zasazená do Oddworld universa, se dočká dnes tak populární předělávky do HD. Což v tomto konkrétním případě znamená nový 3D engine a psí kusy s uvěřitelnou fyzikou. Uvidíme, co se z toho vyklube, ale to 3D za každou cenu mě prostě děsí.

A na konec ještě nesmíme zapomenout na papír. Protože zapomínat na papír se prostě nevyplácí! Narazil jsem na dvojici zajímavých publikací s názvy Encyclopedia of 8-Bit Heroes a Encyclopedia of 8-Bit Villains. Přesněji jde o třetí, respektive sedmé číslo čtvrtletníku GameSpite Quarterly. Obě dohromady vás přijdou na 26 amerických dolarů a co to dneska je, že? :)

A málem bych zapoměl na nějaký ten roztomilý obrázek!

Pořád se něco děje 2

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Pořád se něco děje 2"

  • slayn napsal:

    zdaleka nejsi jedinej, kdo si podobnosti všimnul – dokonce jsem někde našel rozhovor, v kterym jeden z tvůrce potvrzuje, že byl naplánován Monkey Island jako film, ale nakonec z toho sešlo a většina materiálů byla použita o pár let později v Pirátech

  • zaty napsal:

    Podobnost Albionu a Avataru bije do očí a to nejen vizuálně a asi to taky nebude náhoda :) I přesto by mi to však nedocvaklo, kdyby nebylo přítelkyně. Když jsem v létě hrál na netbooku Albion, mrkla mi na displej a jen prohodila: „Ty hraješ Avatara?“ No a od te chvíle si myslím, že by BlueByte měli od Camerona dostat nějaké to všimné. :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle