Kickstarter TIP – Beep: A Documentary History of Video Game Sound

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Hudba a zvuky ve starých hrách jsou tak trochu... speciální kategorie. Především pouštíte-li je člověku, který k herní historii nemá vztah. Tam, kde vy oceňujete neuvěřitelný programátorův / hudebníkův výkon omezenému hardwaru navzdory, tam vaše drahá polovička slyší prostě pípání.

Nepříjemné, nervy drásající pípání. Na jednoduchou grafiku by si taková věci neznalá osoba ještě zvykla. Ale jak se rozjede to, co jejím netrénovaným uším zní jako kakofonie vyzkratované elektroniky umocněná potrhaným reproduktorem v posledním tažení, je konec. A ať se budete snažit sebevíc, svůj pohled na věc jí ani o píď nepřiblížíte. Ale třeba se to podaří jiným...

beep

Na Kickstarteru aktuálně běží projekt Beep: A Documentary History of Video Game Sound. Jde o filmový dokument, který mapuje zvukovou stránku her od dob mechanických automatů až po současné soundtracky filmových kvalit. Základním stavebním kamenem mají být rozhovory s autory herní hudby (a pohledem na předběžný seznam zpovídaných zjišťuji, že dokument zaplaťpánbůh nebude zaměřený především na konzole, jak je tomu u podobných projektů často zvykem).

Karen Collins, která za projektem stojí, má na kontě celkem čtyři knížky o zvukové stránce her. Další kniha bude vznikat spolu s filmem.

Do konce kampaně zbývá více jak měsíc, projekt zatím získal přes polovinu z požadovaných 40 000 kanadských dolarů. Digitální kopie filmu může být vaše za obligátních 10$, digitální kopie filmu a knihy za 30$. Pokud se peníze podaří vybrat, měl by být dokument hotový začátkem roku 2016.

A teď mě omluvte, jdu si pustit nějaké ty čiptůny z výběru KEYGENMUSiC MusicPack. Musím toho stihnout co nejvíc, dokud jsem doma sám...

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle