Perlička: Závod v Mafia: City of Lost Heaven

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Legendární česká hra Mafia: City of Lost Heaven z roku 2002 nenabídla pouze skvělý filmový příběh, realistické řízení aut nebo noblesní atmosféru třicátých let dvacátého století. Součástí příběhu byla také mise Fairplay, kde jste se museli zúčastnit závodu dobových formulí. Formule samotná byla děsně rychlá, uřídit ji chtělo cvik a cit, aby nedošlo k bouračce. Vzpomínám si, jak četné zástupy hráčů nemohli tuto misi projet, protože laťka obtížnosti byla prý nastavena docela vysoko. Mě stačilo na zdolání tratě pár cvičných koleček á la Top Gear. Mafia je moje oblíbená roční tradice. Po čase jsem zkoušel hledat rekordní časy na kolo toho mytického závodu. Nejlepší časy se pohybovaly kolem 1:20 a níže, což byla další motivace zajet dotyčné kolo o něco lépe, než ostatní. Jednou se mi povedl úctyhodný čas pod minutu - 58 vteřin a 427 tisícin. Nemůžu vám sdělit, jak se mi to vlastně povedlo, zkrátka jsem těch pět kol jel stále rychleji a rychleji.

K samotné Mafii se ještě někdy vrátíme, protože si to zaslouží. A zde jsem přiložil obrázek jako důkaz :)

mafia-rekord

Dodatek Sledge: Pokud máte chuť si trochu zakroužit, použijte tento save, který Stephano dodal. Stejně je zvláštní, jak nehratelně tuhý mi závod připadal kdysi, a jak snadný se mi zdá dnes. Stačí si zapamatovat ta dvě tři trochu zákeřnější místa na trati, a profrčíte cílem cílem bez odření laku a s úsměvem na rtech (byť s průměrným časem). Že by to bylo tím, že se auto chová poměrně "simulátorově"? Že průměrný hráč byl tehdy zvyklý spíše na závody splašených raketových trakařů a lá Need For Speed, a závan realismu byl pro mnohé příliš nový a nečekaný? Bůhví. Každopádně na první příčku jsem s časem 8:03 dosáhl při druhém pokusu, přičemž pokus první zhatil soupeř, který se rozhodl si ze mě v zatáčce udělat mantinel. Pokud si dobře vzpomínám, tehdy, když hra vyšla, jsem se ten meziválečný závoďák snažil udržet na trati dobré tři hodiny :)

A jak se v Mafii závodilo vám? :)

mafia

Autor: Stephano

Hráč, milovník zvířat, hudby, psaní čtení, jazyků, černého humoru, sladkostí, vědy, deskovek, hry na kytaru, fílmů, seriálu, umění, historie, jídla, sportů... Empatický a cynicky perfekcionista s absolutním sluchem a velmi dobrou pamětí. Mezi mé nedostatky patří někdy velká přecitlivělost a roztržitost. :) O hrách píšu od roku 2006. Hraji vše, až na horory. Mezí mé nejoblíbenější hry patří MAFIA, Vietcong, Borderlands, Diablo, Total War, Zaklínač, Cyberpunk 2077, Fallout 2, Star Wars KOTOR, TES, NFS, Hitman, Crusader Kings III, Football Manager a spousta dalších. Jako fyzicky handicapovaný hráč se zajímám o technologie pro lidi s vadami. Zaměřuji se také na hráče s psychickými nemocemi, protože sám mám kvůli poškození mozku od narození panickou poruchu. Celoživotní PCčkář (od šesti let), který si po třicítce pořídil Switch Oled. Občas podpořím (nejen) herní projekty .

Komentáře k:
"Perlička: Závod v Mafia: City of Lost Heaven"

  • Phoenix napsal:

    Jestli mě paměť neklame, tak nějaký patch krom jiného snižoval obtížnost tohoto závodu.

  • Stephano napsal:

    Ano, je to tak. Patch vyšel o něco později. Nebo stačilo jet do jedné zatáčky u tratě, ale zase to zkazilo ten dojem z vítězství :)

  • Milan napsal:

    Podvod….
    Uz ze screenu je videt jak kecas….
    Pod minutu nahodou. Ani nahodou vole

  • Honajzik napsal:

    Na Xboxu jsem to asi na 99teeee dal….
    Ale horší byl kýbl na lodi….

  • AfBu napsal:

    Dodnes si pamatuju, jak jsem svůj save nesl k tátovi (na disketě? pravděpodobně ), který závod dokázal zajet, tenkrát mi to přišlo jako nemožné, dnes samozřejmě s prstem v nose

  • Adamoss napsal:

    Tak si měl natočit video ne , bráško ty jsi tak prolhanej, že to není možný

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle