Zlé věci: Test Drive 3

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Test Drive 3 nesnáším! Jednička i dvojka jsou solidní hry, které mi báječně posloužily coby "Need for Speed pro chudé" ve chvíli, kdy spolužáci seděli u svých Pentií, zatímco mně pod stolem hučela třivosumšestka. Ale trojka je prostě příšerná. P-Ř-Í-Š-E-R-N-Á.

Zlé věci: Test Drive 3

Neupírám jí pokusy o inovace. Sprity z předchozích dílů byly nahrazeny trojrozměrnými modely, grafika tedy vypadá podobně, jako např. u Stunts. Trať není pevně ohraničená, naopak, můžete se volně projíždět a obdivovat barvy (všech šestnáct). Krajina je navíc prošpikována detaily, např. domky různých tvarů a velikostí, billboardy, jedoucím vlakem či loďkami na vodě, hra překvapí proměnlivým počasím, funkčními semafory, drůbeží přebíhající přes cestu, běžným provozem na silnici, policejními auty dohlížejícími na dodržování předpisů a dalšími blbinkami...

Ale co je mi to platné, když se to prostě nedá ovládat! Pominu fakt, že programátoři byli naprostá prasata, a Test Drive 3 je tak citlivý na rychlost procesoru - na čemkoliv od 486 výš se teda auta chovají jak X-Wingy ze Star Wars. Ale i na obyčejné 386ce, kde by hra měla být jako doma, je ovládání zlé, hnusné až odporné. Každé lehké ťuknutí do klávesnice znamená chaotickou změnu směru v náhodném rozmezí od 1 do 90 stupňů. Tři vteřiny na šipce dopředu a bum, strom. Pokus o zatáčku a bum, strom. Snaha o předjetí a bum, auto. A pak strom.

Ano, rozbitého skla uvidíte ve hře Test Drive 3 opravdu hodně.

Možná to ze screenshotu a všech šesti polygnů na něm viditelném není zcela zjevné, ale to, na co mžouráte, je výše zmíněný vlak.

Proboha, jak tohle mohlo projít přes testovací fázi?! To se za celou dobu vývoje nenašel nikdo, kdo by zvedl ruku a sdělil ostatním: "Pánové, tohle je ovšem strašná srágora!"

Jednou za čas TD3 zkusím s tím, že už jsem určitě dozrál, a že když budu hrát opatrně a s rozmyslem, ocením skryté kvality hry. Ale ne, nejde to. Je to zlé, je to nechutné, rozčiluje mě to a vůbec - fuj!

A hudba je taky na blití.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zlé věci: Test Drive 3"

  • Clous napsal:

    Nejdřív vše nejlepší do nového roku 2017.

    Hra je na ovládání totální děs.

    Já testoval všechny verze: http://www.clous.cz/test-drive/

  • Gamesnik napsal:

    cav. test drive 3 som hraval cca od roku 91 na 286ke. chodilo to celkom fajne aj na vyssich detailoch. na strojoch rychlejsich od 386/25 to uz bolo moc rychle. rozdiel v nastavenych detailoch je vsak tusim hlavne v pocte stromov.
    ovladanie je fakt hrozne. vzdy som to tuzil prejst, ale nedalo sa s takym ovladanim.
    inak si myslim, ze na tu dobu do bol revolucny pocit. digitalizovana grafika bola na VGA nieco neskutocne. a vektorova grafika bol tiez posun. skoda toho ovladania. inak hudba je podla mna dobra, hlavne titulnu melodiu mam dodnes v hlave – ta je skvela.

  • Gamesnik napsal:

    len este doplnim, ze ten pocet polygonov bol na tu dobu uplne OK – primerany. Graficky, ako som napisal, jedna z najlepsim veci, co som v tom case videl. Na digitalizovane obrazky vo VGA som cumel s otvorenou tlamou. inak, na rozdiel od predchadzajucich verzii, to vyslo len na PC, čo tiež signalizovalo buduci trend. Ale to ovladanie strasne lietalo, fakt sa to nedalo. Napriek tomu mam k tomu pozitivne spomienky.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle