Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Jsem si plně vědom faktu, že podobně jako většina ostatních duševních nemocí, je i má chorobná závislost na Star Treku pro okolí obtěžující. Leč nedá se svítit, nějak už to budete muset zvládnout. A pokud takový kapitán Kirk zvládl souboj s Gornem, a to prosím bez poloviny trička, tak to zvládnete téměř určitě. Věřím vám, stejně jako maskéři Williama Shatnera věřili v sílu lepidla na toupé při vodní scéně na konci Star Trek IV: The Voyage Home. Tedy absolutně.

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Dnešním kartónem, tentokrát s příchutí dilithia, je krabice se vesmírným simulátorem Star Trek: Starfleet Academy. Hra samotná je vyloženě pro trekkies, všichni ostatní si radši zastřílí v TIE Fighterovi, ale v rámci Star Trekových her jde nepochybně o jeden z povedenějších kousků.

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Lingvisté a nešťastníci, kteří viděli seriál Kobra 11 v originále, si okamžitě všimnou, že jde o vydání pro nadřazený trh germánský. Jazyk s melodií hromadné autonehody cisteren s metanem je naštěstí přítomen jen na obalu a v manuálu, hra samotná je v angličtině. Okamžitě si všimněme jednoho pozoruhodného detailu - na obrázku vpravo uprostřed je Hikaru Sulu a Pavel Chekov, níže vidíme loď třídy Constitution, možná jde o samotnou Enterprise 1701-A, ale kde je největší hvězda, která se v Starfleet Academy objevila, tedy James Tiberius Kirk? Zlé jazyky tvrdí, že uprostřed focení Shatnerovi povolil korzet, hrdinný kapitán a protřelý svůdce mimozemšťanek se tak do záběru nevešel celý.

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Nejde o nejbohatší herní balení - pakl s CDčky a manuál (nějaké to drobné papírování se možná ztratilo). Nicméně jedna chuťovka tu je, ostatně jde o důvod, proč jsem tuhle krabici vybral. Připraveni?

Krabice: Star Trek – Starfleet AcademyKrabice: Star Trek – Starfleet Academy Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Ano, nešálí vás senzory, skutečně - leporelo! Stylová nápomocná tentononc se základními klávesovými zkratkami, kterou si složíte do samonosného hranolu a položíte za klávesnici. No sledujte tu loďku, jen odletět! Pane Sulu, warp 10 a ať se práší za gondolou!

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Zpět k obsahu krabice. Manuál je nemastný neslaný, navíc z té němčiny mi slézají nehty. Chtělo by to barevné obrázky, víc nákresů lodí a uprostřed skládací plakát spoře oděné orionské otrokyně. V limitované edici by pak dokonce mohl být plakát spoře oděného Williama Shatnera!

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy Krabice: Star Trek – Starfleet AcademyKrabice: Star Trek – Starfleet Academy

Placek je celkem 5, připravte se na nadsvětelné žonglování. Fanouška podráždí Secret of Vulcan Fury, konkrétně "coming soon", které nikdy nepřišlo. Proklatě, Jime, jsem doktor, a ne herní vývojář! A navíc jsem si v šedesátkách dal trochu moc LDS!

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Znal jsem jednoho Briana. Složili o něm písničku, bylo to nějak takhle: "Brian. The babe they called Brian. He grew... grew, grew, and grew... Grew up to be, grew up to be... a boy called Brian." Chytlavá věc, ještě chytlavější než "Oooooom". Chytlavější už je jen "The hero of Canton, the man they call Jayne!" Prosím? Wasteland? Nevim, dál.

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

Interplay! By gamers, for gamers.

Krabice: Star Trek – Starfleet Academy

A řítíme se za horizont událostí, přímo do středu černé díry, tedy do finiše! A ve finiši nesmí chybět minimální hardwarové nároky. Vaše strojovna musí být vybavena minimálně Pentiem na 90MHz, jinak warpové jádro vyhasne a nikdy více neblafne. Leda by byl po ruce nějaký miracle worker... 16MB operační paměti zajistí relativně klidnou kosmoplavbu, čtyřrychlostní CD-ROM roztočí datové nosiče takovou rychlostí, že je ani klingonský Bird-of-Prey nedohoní. Zvukovka se šikne, a to i přesto, že ve vesmíru vás nikdo křičet neslyší. SVGA grafika s 1MB zajistí dokonalý filmový prožitek, nutnost spouštět hru pod Windows 95 zajistí dokonale prasklou cévku. A pod DOSem (což je nová třída klingonských lodí, Duck-of-Snail (to bylo slabší)) to nefunguje.


Celkově slušná krabice, ale mapa opět citelně chybí, přitom stačilo na kus černé A4ky naťupkat pár bílých fleků a prohlásit je za hvězdy. Uvítal bych též figurku Jamese T. Kirka - výsledná vyboulina na kartónu by navíc přitahovala pozornost v regálech, tudíž by zvedla prodeje.

Ale kdo jsem já, abych radil kapitánovi Enterprise...

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Krabice: Star Trek – Starfleet Academy"

  • Anastaz napsal:

    Tvle, leporelo epesní. Jen technická, warpem 10 se tušim lítat nedá?

    • Sledge (admin) napsal:

      Výborná poznámka! ;) Je tomu tak, warp 10 je skutečně standardními prostředky nedosažitelné maximum, cokoli nad je transwarp, nicméně to platí jen pro TNG / post-TNG éru . v TOSce byla desítka mnohdy překračována vlivem externího působení (čti emzáci / cokoli si zrovna scénárista vymyslel) :)

      • Luke_Skwlkr napsal:

        Ve voyageru bylo striktne ze se warpem 10 cestovat neda a v jednom dile se desitkou letelo a byli v jednu chvili na vsech mistech ve vesmiru a pak se z nich stali mloci.
        V tng se obcas co si pamatuju desitkou letalo (napr.borgove). Maji v te desitce celkem bordel.

        • Sledge (admin) napsal:

          Ona vůbec všechna pravidla kolem warpu jsou taková… ohebná :) Třeba omezení warpu (na pětku / šestku myslím?) kvůli poškozování subprostoru – v jedné epizodě ohromný problém, v další už si frčeli sedmičkou, pak to ještě jednou dvakrát zmínili, načež to vyšumělo do ztracena a v DS9 se to snad neřešilo vůbec :)

          • jvempire napsal:

            To poškozování vyřešily nějakou úpravou technologie motorů. Ale nevím jestli to bylo v seriálu nebo v nějaké knížce.

            • Sledge (admin) napsal:

              Tak jsem trochu hledal, kanonické vysvětlení neexistuje, nekanonické vysvětlení je možné najít v nevydané publikaci Star Trek: Voyager Technical Guide, kde je uvedeno, že to zachránil pokročilý technobabble, tedy „because of the variable geometry pylons, warp fields may no longer have a negative impact“ :)

  • MilasPce napsal:

    Parádní kousek, jen ta němčina by mě vadila.

  • Doomtrooper napsal:

    Opet jsem se bajecne pobavil. Pripomina mi to jak si kdysi muj spolubydlici z nostalgie objednal kompletni rady Star Treku a koukal na to vzdy kdyz behal na pasu. Nejvtipnejsi bylo kdyz tvrdil ze to stalo jen par babek, pak jsem pochopil proc…. v garazi nam pristalo nekolik mega krabic a v nich opravdu vsechny dily, na VHS kazetach :D :D ;D. Specialne si kvuli tomu poridil video prehravac z mistniho pawn shopu a opravdu to vsechno poctive skouknul a zhubnul u toho spoustu lipidu ktere pak dohanel statecne piveckem po vecerech haha.. jojo, stary dobry mladenecky casy.

    • Sledge (admin) napsal:

      VHSky! Nejhorší z audiovizuálních nosičů, a to počítám i tabulky uplácané z hlíny a trusu! Mám na VHSkách odporně dabovanou trilogii Indiana Jonese a fakt nevím, co s tím :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle