Zahrajem (hra měsíce) – Inherit the Earth

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Měsíc Raptora je za námi, měsíc chlupatých zvířátek přichází. Na chladný prosinec jsem totiž ze stránek SCORE č. 8 vybral pozapomenutou, leč pohlednou adventuru Inherit the Earth: Quest for the Orb.

Hra má trochu rozporuplná hodnocení, svatý Andrej (Anastasov, ne te ten druhej) tomu lípl solidních 80%, ale např. americký Computer Gaming World (CGW) známkoval na 50%, a německý PC Player na neslavných 64%. Podobně nejasné je hodnocení na GOG, kde lze hru legálně zakoupit, hodnocení veskrze kladná se mísí s hodnoceními naprosto odmítavými. Takže doufám, že nekompromisní investigativou společně odhalíme, na které straně stojí pravda :)

Zahrajem (hra měsíce) – Inherit the Earth

Po stránce grafické není Inherit the Earth co vytknout, na rok 1994 to sice není úplně hitparáda, ale pokud časové okuláre trochu rozostříme, je to adekvátní dobovému nadprůměru. Hra je plně namluvená a z toho, co jsem byl zatím schopen posoudit, i soundtrack patří do kategorie značně povedených. Takže vězí-li v něčem háček, nebude to technické zpracování, ale samotná složka adventurní, popř. příběhová.

Ještě k tomu technickému zpracování - to mi trochu připomnělo spíše RPG než klasické adventury. Hra je rozdělena na "scény", ve kterých se pohybujete jako v point'n'click klasikách, a izometrický "outdoor", kde se pohybujete relativně volně. Velmi netradiční. Ovládání je klasická variace na lucasovský přístup.

Inherit the Earth: Quest for the Orb se odehrává ve světě, kde lidé dávno zmizeli z povrchu zemského, a na jejich místo nastoupila inteligentní zvířata různých druhů. Takže jde vlastně o postapo :) Hlavním hrdinou je lišák Rif, který byl křivě obviněn z krádeže magického orbu bouří, který umí předvídat počasí. Jako takový je orb veledůležitý a vaším úkolem je pochopitelně jej najít. Během putování ovšem narazíte na větší záhady, jako např. jaký je původ zvířecích kmenů a kdo byli oni tajemní "lidé"?

Perlička: hru má na svědomí vývojářské studio Dreamers Guild, které stojí též za nervydrásající věcí I Have No Mouth, and I Must Scream. Od chlupatých zvířátek k šíleným AI během jednoho roku :)

Zahrajem (hra měsíce) – Inherit the Earth

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce) – Inherit the Earth"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle