Zahrajem (hra měsíce) – Diablo II

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ha! Jak pravil inspektor Trachta, zapište si, zásada č. 2: vnést mezi podezřelé zmatek. Ten, kdo se těšil na hru měsíce vybranou ze Score č.10, je v tuto chvíli bezpochyby vrcholně rozrušen. Nicméně je čas na tzv. krok stranou, osvědčenou to metodu na cestě k poznání.

V rámci odborné diskuze na discordu jsme spolu s dalšími učenci došli k tomu, že klikfest provozovaný s hlavou čistou a prázdnou je přesně to, co je v měsíci únoru třeba. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Zahrajem (hra měsíce) – Diablo II

Takže vytáhněte z šuplíku záložní myši, zapalte masivní svíce, nakreslete na zeď obrácený krucifix (např. pikantním kečupem) a rozlučte se s rodinou. Hrou měsíce února je Diablo II. Ta hra, potažmo celý žánr, je sice primitivní jak kyj s hřeby, ale zároveň návyková jak rejdění uchošťourem ve zvukovodech. Jak s tím jednou začnete, nejde přestat. (Leda byste to spletli a rejdili v uchu těmi hřebíky, to si pak přestávku asi dáte. Definitivní. V tom případě zkuste dropnout loot, aspoň žlutej...)

Ač mám osobně mnohem radši jedničku, tak i Ďábla (*) dvojky jsem se něco nahrál. V jednu poměrně dlouhou chvíli to dokonce byla hlavní náplň většiny dní, a znal jsem jednoho, co si z toho svého času udělal v podstatě náplň života (čau Sajme!). Nesoudím, chápu, ale z první ruky můžu potvrdit, že dieta složená z Diabla, párků, brambor a Červeného Trpaslíka před usnutím vás připraví jak o iluze, tak o vlasy.

(* Každý, kdo tuhle zkomoleninu názvu nemá rád, nechť se přihlásí v komentářích, dostane dík a klíčenku.)

Ale takhle po letech a v menší dávce to přece nemůže uškodit, ne? To přece zvládneme, máme to pod kontrolou, a můžeme přestat kdykoli budeme chtít! V nejhorším si tu prvního března střihneme takovou menší skupinovou terapii a rozeženeme absťák nějakou jinou klasikou. No a těm, co to nezvládnou, aspoň nakoupíme nové myši, ať mají tu cestu do pekla pokud možno bezbolestnou.

Zahrajem (hra měsíce) – Diablo II

Nezbývá než rozhodnout se, za koho hrát. Já to jako obvykle vidím na barbara, jehož vířivý tanec jsem perfektně ovládl a dotáhl do vybroušené a smrtící ladnosti. Nebo že bych šel proti své přirozenosti hrát staré hry pokaždé stejným způsobem a sáhl po jiné postavě? Metače fireballů nemám rád, tak co třeba paladin? Nebo amazonka? Hodím si kostkou a uvidím, co mi padne. A když se mi to nebude hodit do krámu, kostku zrestartuju a hodím znovu. A znovu. A znovu...

Btw. hrajte jakou verzi chcete, originál, Lord of Destruction, libovolný patch, to je fuk. Kdo nemá po ruce žádnou placku, může si hru stále ještě koupit přímo od Blizzardu, popř. od nějakého lokálního šmelináře. Ale vy stejně máte někde v zaprášeném koutku harddisku upirátěnou kopii, co jste kdysi proháněli na LANkách, tak co se starám ;)

Tak vzhůru do Kravího levelu! Pomstěte Wirta! Zabte Griswolda! A pak ho taky pomstěte! Pomstaaaaaaaa!!! Klik klik klik, hele prsten, klik kli....

A kdo si chcete o hře rovnou počíst, mrkněte na starší stať Diablo II Lord of Destruction: chvála karpálnímu tunelu.

P.S. Pro zasvěcenou diskuzi jsem založil i vlákno na fóru.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce) – Diablo II"

  • Guldy napsal:

    Zalozil jsem si na na bnetu (EU ladder) paladina. Pod tuhle zpravu budu postupne popisovat progress.

    • Guldy napsal:

      1) Zacnu trochou historie. Nekdy kolem roku 2000 jsem se dostal do herny (internetova „kavarna“), ktery jsem rikal „game arena“, protoze mela po sklech tapety z Quake 3. Kdyz clovek prichazel z ulice, tak to bylo to hlavni, co videl. Zadny nazev pro hernu si nepamatuju a tezko rict, jestli tam nekde nad vchodem vubec byl.

      Kdyz jsem prisel do herny, uvidel jsem tam mj. Diablo 2 poprve v zivote. Koukal jsem na ty hry s otevrenou pusou a jel se pochopitelne prevazne multak. Byly tam stoly dokola, takze kazdy mel vzdycky z obou stran nekoho. Ja si chtel zalozit Necromancera jako prvni postavu, ale kolega vedle mi „doporucil“ zalozit si neco jinyho, protoze Necro byl on. Tak jsem zalozil Paladina. Uz nevim proc, ale tohle byl muj prvni char.

      Mimochodem, character selection v D2 dodnes povazuju za jednu z nejvic cool veci :)

      • Guldy napsal:

        2) Tak jsem nakonec musel zalozit char v singlu, protoze na tom bnetu to laguje (windowed mod mam, kompatibilitu taky, DPI taky, je to proste latenci..). Na tom bnetu jsem skoro dojel prvni akt, padla jedna setovka v podobe pasku..

        • Guldy napsal:

          3) Normal dokoncen na lvlu 30, +20% cast rate, kladivo za 450 dmg, Diablo i Baal padli na prvni pokus a bez jedinyho navratu do mesta pro potky, zadny zajimavy itemy zatim nepadly..

          • Guldy napsal:

            4) Nightmare pokoren, ziskan titul „Champion“, level 58.

            • Guldy napsal:

              5) Dosel jsem do 2. aktu na Hell a musel jsem se vratit do Nightmare trochu pofarmit gear (block mam 75%, ale ty resisty byly trosku problem). Level 68.

              • Guldy napsal:

                6) Stal se ze me Patriarch Guldy – obtiznost Hell dokoncena. Nejvetsi problem byla druha vlna minionu Baala, kteri jsou imunni na magii, coz je muj hlavni dmg. Musel jsem pouzit trik, ze jsem je chargovanim odsunul z mistnosti, aby si Baal myslel, ze uz nejsou. Zkousel jsem je zabijet za pomoci mercenaryho, ale delal prilis maly dmg a umiral prilis rychle. Level 76

  • JWood napsal:

    Ahoj, dá se ještě docela obstojně hrát origo na bnetu, hráčů je dost! A taky stále funguje forum d2jsp. ;)

  • Pentium napsal:

    Tvl tohle je jedna z mála her, kterou jsem si jako kluk opravdu koupil. Bohužel Play Disc je dávno nečitelný, má na sobě rýhy tlustý až asi 1mm vycházející radiálně od středu k okraji. Vůbec netuším, jak a kdy se to stalo. Je vtipný, že po tolika letech ještě dokážu z paměti vydolovat 16 místný CD klíč, ten je pro základní hru. Mám i klíč k LoD, který není můj, měli jsme ho kdysi od někoho půjčený a já ho mám pořád opsaný v manuálu a jednu dobu jsem s ním hrál hodně LoD na bnetu. Ani nevíš, kolikrát jsem si to chtěl zase pořádně zapařit už jenom kvůli tomu, že jsem to nikdy jako kluk nehrál za žádnou postavu na vyšší obtížnosti, nějak mi to prostě přišlo zbytečný. Tohle by byla dobrá záminka, ale nic z toho nebude, protože na noťasu to hrát nechci (už jen kvůli rozlišení) a nejdřív bych potřeboval ještě něco posehnat ke starému PC.

    „Ďábel“ je asi taková zkomolenina slova „Diablo“ v ČJ jako „Devil“ v AJ :) Ale jo, je to hnusný, teď pošli tu klíčenku – chci to vyhotovený jako Perfect Sapphire zasazenej uprostřed rudýho pentagramu a pouzdro ve tvaru Horadric Cube.

    Poslední věc: Origs rulez, LoD je na hovno! Tohle svět musí pochopit!

    • Lutero napsal:

      Tohle svět nikdy nepochopí… naštěstí… LoD dělá z D2 několikanásobně lepší hru :P

    • Sledge (admin) napsal:

      A co je blbě na LoD? Vždyť je to jen dodatečnej obsah, ne? :) A navíc slušnej, ten poslední akt mě bavil.

      • Guldy napsal:

        Samozrejme je to supr datadisk, nikdy nezapomenu na moment, kdy jsem to poprve nainstaloval a na uvodni cinematic jsme se v noci divali cela rodina :D Patej akt, postavy a veskery novinky mi prisly skvely.

        Nicmene s timto nazorem, ze vanilla je lepsi, jsem se uz setkal. Tech lidi neni zas tak malo a ja to respektuju. Nekteri to rikaji kvuli tomu, ze LoD uz hru moc zmenil, zlehcil, dropy byly jiny, balancovalo se okolo runovych slov.. Treba Kripparian (velkej youtuber, streamer a milovnik D2) uprednostnuje taky jen vanillu.

  • Rootan napsal:

    Já můžu dát akorát Diablo I, dvojku na 486 nerozjedu.

    • Guldy napsal:

      Nj, to je smula :) jednicka je skvela, tu jsem minulej rok dojel 2x. Nox jsem si taky zopakoval. By me zajimalo, jestli tu ma nejaky fanousky a jaka debata by byla kolem toho.. Ale ani to bys nerozjel, na 486 uz moc moderni veci :)

      • Ralfeek napsal:

        Ako teraz hrám tú dvojku, tak sa mi vidí, že jednotku neprekonala. Viac sa mi páčil celý ten systém zostupu do podsvetia, ako tieto rozľahlé planiny v D2. Lepšie sa mi hralo D1 aj s väčším zápalom, k tomuto sa musím akosi stále nútiť.

        • Guldy napsal:

          Chapu, ja mam hluboky vztah ke vsem dilum, ke kazdemu trochu jiny. Jednicku ocenuji jako originalni dil (samozrejme inspirovan rogue like hrami jako Moria, Angband, pak Xcomem a castecne i dalsimi), pricemz atmosferu ma nejtemnejsi, nejhororovejsi a je v urcitem smyslu nejvic HC dilem. Ale ve srovnani s dvojkou toho nabizi mnohem mene (obsahem, ale i technologicky) a neda se hrat tak dlouho. Pokud si chces zahrat jen chvilku, tak chapu jasny vyber a preferenci v jakemkoliv dile.

  • Sledge (admin) napsal:

    Level 7! Barbar, a jako zbraň hromadného víření (snad se k tomu whirlwindu dostanu) zvolena polearm.

  • Sledge (admin) napsal:

    Založil jsem vlákno na fóru, kdyby komentáře byly poněkud těsné: https://www.high-voltage.cz/forum/pc-stare-hry/diablo-2/

  • Zednek napsal:

    Lenive nedelni odpoledne, nevim co by..
    Tak jste me premluvili, vytahl sem z pod postele originalku D2 a uz stahuju.
    Diablo 2 je dost mozna hra u ktere jsem stravil nejvic hodin.
    Ted jen to dilema za koho hrat, poprve sem to tenkrat kdysi dohral za Barbara.
    Jen nevim jestli je hra mesice jen zakladni D2, nebo i LoD, ja si kazdopadne dam i datadisk.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle