Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

18 patronů přispívá částkou 2014 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

V roce 2021 se firmě Vicarious Visions podařilo pro Blizzard zhotovit povedený remaster druhého Diabla. Před vydáním jsem se zájmem vyhlížel nějakou speciální, sběratelskou nebo fyzickou edici, ale do prodeje se nic z toho nedostalo. Remaster bylo možné zakoupit pouze digitálně.

Později jsem narazil na streamera, který rozbaloval nějaký balík od Blizzardu. Byla to krabice v podobě Horadrické kostky, což byl artefakt, který každý hráč Diabla 2 dobře znal. „Tak přece jen existuje!“ – ozvalo se radostně před mou obrazovkou, když jsem spatřil, jak streamer vytáhl krabičku ke hře. Bylo mi jasné, že nebude snadné zmocnit se tak exkluzivních předmětů, které jsou určeny pouze pro pár vyvolených.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Na první inzerát jsem narazil až zhruba za rok. V popisku bylo napsáno, že se jedná o kompletní stav. Pro kontrolu jsem proklikal přiložené fotky a zjistil, že chyběla jedna věc - fyzická krabička, o kterou mi šlo především. Kontaktoval jsem prodejce s tím, že by tam měl být ještě game box. Odpověď se dostavila poměrně rychle, ale její znění mě zaskočilo. Prý je Horadrická kostka kompletní a nic takového tam nemá být. Našel jsem proto video, na kterém bylo vidět, jak je představován obsah Horadrické kostky a fyzická krabička je součástí. Prodávající po zhlédnutí videa krabičku zázračně našel a přiložil ji zpátky.

Nakonec to tedy dobře dopadlo a já zakoupil komplet. Během čekání na balík jsem se dodatečně doptával na historii této konkrétní Horadrické kostky. Mělo se jednat o kus, který pocházel ze soutěže od amerického DJe Steva Aokiho. U podobných historek nikdy není záruka, že jsou pravdivé, k potvrzení či vyvrácení bychom se museli zeptat asi přímo samotného Steva, ale možné to je.

A nyní se podíváme na samotnou Horadrickou kostku. Po otevření víka je odhalena krabička, na kterou hledí sám Diablo v podobě Temného poutníka:

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

V krabičce je replika prstenu The Stone of Jordan. Jedná se o šperk, který se v Diablu II stal součástí herní ekonomiky, nebo i procesu vyvolání speciální verze Diabla (Über Diablo). Prstýnek je ale pro hráčské postavy žádaný i kvůli svým statistikám. Jedná se o jeden z nejikoničtějších herních předmětů, jehož reálná replika může být považována za středobod sbírky.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Krabička pro uložení prstenu je dokonce nasvícena.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Toto není jediná podoba prstenu. Ve hře může mít několik různých podob, ve kterých se vyrobily i jeho repliky.

Na vnitřní straně prstenu si lze všimnout rytiny, která značí, že nositel prstenu musí dosahovat alespoň 29. úrovně:

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Po vyjmutí desky s prstenem se odhalí portál do kravího levelu. Co to znamená? Kraví level patří k dalším poznávacím symbolům hry. Možná je to ale jen metafora pro to, že se za portálem nachází odměny.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

There is no cow level. Tajuplná fráze Blizzardu, jejíž počátek se datuje až k prvnímu Diablu, kdy mezi hráči kolovaly zvěsti o tajné kraví úrovni. Ta sice neexistovala, ale na základě hráčského mýtu začaly vznikat oficiální reference v podobě herních nápověd nebo cheatů (napsání „thereisnocowlevel“ vyhrávalo v prvním Stacraftu mise). Do Diabla II tato tajná kraví úroveň později skutečně vznikla.

Na druhé straně krabičky s nápisem "there is no cow level" je záběr na 12 políček, které ve hře tvoří inventář Horadrické kostky.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Po zmáčknutí ikonky pod inventářem se ozve kraví zabučení.. :)

Hlouběji v Horadric cube se nachází předměty jako omáčka, ponožky, sluchátka, odznáčky..

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Sluchátka vypadají luxusně, ale zatím jsem se je neodvážil použít nebo vyzkoušet.

Obvykle nejsem fanoušek odznáčků, ale tyto dva kusy musím pochválit, protože volba charakterů Temného poutníka a kravího krále je bezchybná.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Pálivá omáčka, na které je napsáno „portál do pekla“. Po ochutnání musím potvrdit, že to funguje jako instantní výlet do pekla. Nepochybuji o tom, že omáčku chystal samotný Diablo.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

A konečně ta krabička ke hře - ve správné sběratelské terminologii se jedná o small box a uvnitř se nachází pouze kód ke hře. Nic víc jsem ani nečekal. Důležité je, že vůbec nějaká krabička existuje.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Blizzard oficiálně uvedl, že výrobní cena celé Horadrické kostky je 1180 amerických dolarů. To je úctyhodná částka. Hned se mi ozval nějaký zájemce, že by to odkoupil, ale zdvořile jsem odmítl. Pro mě je důležité, že se mi povedlo tento artefakt zařadit do sbírky.

Diablo II: Resurrected – Horadric Cube

Autor: Guldy

Celoživotní hráč. Fanoušek akčních filmů, scifi a fantasy. SW/LOTR nerd. Sběratel PC big boxů. Zaměstnán ve firmě Warhorse Studios.

Komentáře k:
"Diablo II: Resurrected – Horadric Cube"

  • nezle napsal:

    Gratulace, balení vypadá fantasticky

  • iarmanu napsal:

    A to ti maminka neříkala, že chlubit se není pěkné? Nejsem moc závistivý, ale tohle teda pfuj.

    • Guldy napsal:

      ..nejsem, ALE! :) :P

    • Guldy napsal:

      Ta chlouba k tomu samozřejmě patří. Kdybys viděl, jakou radost mám, když se mi něco takového podaří získat. A ty bys mi to chtěl vzít?! Vždyť já běhám po ulici tam a zpátky, křičím a oznamuji náhodně kolemjdoucím, jaký unikát se mi podařilo za ČR sehnat!

      Doufám, že tento seriál big boxů, kde se chlubím, budeš pečlivě sledovat a sdílet!

      • iarmanu napsal:

        Samozřejmě, samozřejmě, ale musíš mi prozradit kde bydlíš, abych ti mohl, ehm, pogratulovat osobně…

  • RetroPhill napsal:

    Nádhera, dík za prezentaci! Nikdy jsem ke hrám nic nesbíral, ale rád se kouknu, co všechno se dá ve sběratelských edicích vymyslet a když jde navíc o limitku, tím spíš. Chilli sauce mě dostal:)

    • Guldy napsal:

      Tyhle texty považuju za ekvivalent toho, jako kdyby v televizních zprávách oznámili, jaký nový a vzácný kousek se podařilo vystavit Národnímu muzeu.

      Naše hobby je hluboký underground, takže hlavní zprávy v hlavním čase pro nás představuje domovská stránka high-voltage.cz! :)

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle