Zahrajem (hra měsíce): STRIFE

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Konečně se zadařilo a se hrou měsíce se mi projednou podařilo popasovat. Star Trek Harbringer dohrán, článek očekávejte již brzy na vašich monitorech, telefonech, VR brýlích, faxech, vývěskách, domovních nástěnkách, a dosluhující pan prezident si to přečte na teletextu.

A jelikož nám únor nezvratně udělal pá pá, čas vyhlásit další kolo naší pravidelné výzvy, vybíráme ze stránek SCORE č. 30. A ještě než se dostaneme k tomu důležitému, rád bych vaše zraky nasměroval k roztomilému nesmyslu, v tomto čísle je recenzován datadisk "Warcart - Beyond the Dark Portal". Jde o strhující adventuru, ve které se v roli Bláznivého Humoše vydáváte na své poslední dobrodružství, Smrťovi vstříc! ;) Kdo neví, která bije, načte komplet Zeměplochu, má na to týden.

Dost žertů, zpět k výběru hry. Třicítka není slabé číslo, kromě druhé části recenze na Albion jsme si mohli přečíst např. o Duke Nukem 3D, Settlers II či Indiana Jones and His Desktop Adventures. Ehm. Vybírám ale doomovku STRIFE. Je to můj velký dluh, jde o jedinou klasickou hru běžící na DOOM enginu, kterou jsem pořádně nezahrál. A ano, dohrál jsem i Chex Quest, a ne, nevím proč ;)

Zahrajem (hra měsíce): STRIFE

STRIFE není typická FPS, protože do masitého herního mixu frenetické akce lehce sype jemně nastrouhané RPG prvky. A co víc, obsahuje i propracovaný příběh, což je v kontextu enginu id Tech 1 téměř hereze. Nicméně o poctivou řežbu nebude nouze, arzenál obsahuje tak vypečené kousky, jako jsou kuše a plamenomet.

Dobrá zpráva je, že STRIFE se dá bez problému zakoupit, před nedávnem totiž prošel blahodárnou omlazující kůrou od Nightdive Studios. Dostupný je jak na Steamu, tak na GOG. Ještě si nejsem jist, do které verze se pustím, tzn. zda zvolím nevylepšenou klasiku, nebo se nechám zlákat pozlátkem vylepšení. Možná existuje střední cesta, tzn. originál plus gzDoom? Inu, uvidíme :)

Pokud hru neplánujete hrát, ale chcete si o ní přečíst hned teď, mrkněte na recenzi od Polluxe, viz Strife – mírně opomíjený Doom-klon.

Zahrajem (hra měsíce): STRIFE

Zábavný fakt: hru vytvořilo studio Rogue Entertainment, které sídlilo ve stejné budově jako id Software. Není tedy divu, že se stalo jakýmsi stínem slavnějšího týmu. Všechny hry od Rogue Entertainment běžely na na enginech id Softu. Začal to právě Strife, trend pokračoval přes datadisky ke hrám Quake a Quake 2, a kulminoval FPS akcí American McGee's Alice. Studio Rogue Entertainment ukončilo činnost roku 2001.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle