Herní počítač za cenu konzole!

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Je to tak! Za pouhých 300$, což je cena běžné videoherní konzole, můžete mít skutečný domácí počítač s klávesnicí! Zapomeňte na jednoúčelové herní konzole! Počítač může řídit vaše domácí finance, vzdělávat vaše děti a dokonce se může stát rodinným centrem zábavy! A František Fuka si na něm může spočítat kalorie.

Ponořil jsem se opět na několik dlouhých chvil do nebezpečných vod youtube a vytáhl na světlo několik reklam na domácí počítače 8bitové éry.

Commodore VIC-20:

A začneme hned pěkně zvostra! Že se za ty prachy počítač opravdu vyplatí nás přesvědčuje sám William Shatner alias neohrožený kapitán James Tiberius Kirk! Nutno podotknout, že tupé v tomto spotu použité je velmi decentní! Shatnerova pověstná afra pravděpodobně nešla dohromady s kompaktním designem inzerovaného stroje.

Atari XL:

A další populární tvář. Reklama na textový procesor od Atari. Program, díky kterému je psací stroj v podstatě zastaralý. A musí to tak být, když to tvrdí Alan "Hawkeye" Alda!

Didaktik Gama:

A teď pozor, reklama z českých luhů a hájů! Spolehlivý počítač s 80kB paměti a zárukou 3 roky! Možno využít programy počítače Sinclair! A to proč? Protože Didaktik je KOMPAKTIBILNÍ (ano, s "k" uprostřed). Doporučuji vyčkat na 40 vteřinu, bůhví proč mi připoměla znělku seirálu Knight Rider.

a znovu Atari:

Reklama na značku Atari spíš než na konkrétní produkt. Tenhle kousek má všechno – pozlátko osmdesátek, rozjuchané tváře, hitech hry a hlavně - opět sofistikovaný software pro rodinný rozpočet!

Coleco Adam:

Vaše dítě není blbé, ale pokud nebude mít počítač Coleco Adam, tak ve škole nezaboduje. A proč? Protože spolužácí už Adama mají!

Commodore C64:

You got it all, with a Commodore C64!

ZX Xpectrum:

ZX Spectrum opět potvrzuje svojí pověst báječného stroje. Po větších či menších blbárnách je tohle první reklama, která i dneska vypadá skvěle, velkolepě...a prostě je tak nějak cool.

Apple Macintosh

Není to sice 8bit, ale je to počítač ze stejného období a uznejte, o tenhle spot jsem se podělit musel. I po několikerém shlédnutí ve mě zanechává jedinou otázku: "WTF?".

Máte odkaz na nějaké další pěkné video? Podělte se! :)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Herní počítač za cenu konzole!"

  • fendi napsal:

    tu poslednu reklamu robil ridley scott (alien, blade runner), mala posobit megalomansky a vyjadrit ze prichadza nieco nove co vystupuje zo sedi PC. tu je o tom kratky dokument ale ma shitny zvuk http://www.youtube.com/watch?v=BjiRErZBC8I

  • @fendi
    Díky za odkaz, mrknu na to. Ta reklama určitě megalomansky působí, ale trošku kontraproduktivně – v hlavě mi zůstane „pocit“, ne konkrétní produkt.

  • M napsal:

    Zrovna dneska jsem (opět) shlédnul film Piráti ze Silicon Valley, kde hraje reklama na MacIntosh důležitou roli :-) KompaKtibilita Didaktiku mne skoro rozsekala.. možná proto, že jsem dříve vlastnil Didaktik Kompakt :-)

  • @M
    Díky za připomenutí, ten film si musim konečně pustit :)

  • nut napsal:

    Mě se nejvíc líbila ta s Alanem Aldou: „A co je to psací stroj?“ – když vezmu v potaz, že ještě tak deset let potom jsme se ve škole učili na dvacetikilových monstrech s kovovýma pacičkama a na elektronické psací stroje nás pustili až ve třeťáku!

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle