Notorický nedohrávač

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Když hru rozehrajete a baví vás, znamená to, že jí i dohrajete?

Probudím-li k životu pozapomenuté paměťové bloky, vychází mi, že se hraní věnuji nějakých 14 let. Z toho minimálně 10 let poměrně intenzivně. Kdybych měl ovšem spočítat tituly, které jsem opravdu dohrál, vystačil bych si s pozoruhodně malými čísly. Ano, některé hry v podstatě konec nemají (SimCity), u některých je problém konec určit (Warlords) a nepočítám do výsledku hry, které jsem dojel s návodem. Ale i tak je to ... málo.

Špatné hry pochopitelně odhodím po pár minutách, ale i ty dobré většinou nedobruslím do zdárného konce. Notorický nedohrávač. Přitom by mě např. nikdy nenapadlo vypnout rozkoukaný film. Dokonce většinou nevypnu ani ŠPATNÝ rozkoukaný film. Ale hru prostě uložím a nevrátím se nikdy více.

A přišel jsem na to, proč. Her je prostě příliš mnoho! Banální sdělení, ale vystihuje můj problém nejlépe. Je to to samé, jako když celý den bezcílně bloumáte po internetu a doufáte, že právě za tím dalším klikem objevíte něco ÚŽASNÉHO. Zkouším jednu hru za druhou a i když mě baví, nemůžu se zbavit pocitu, že právě ta DALŠÍ mě naprosto odrovná. Staré hry jsou speciální kategorie - snadno dostupné, rychle stáhnuté, rychle nainstalované. Jednohubky, kterých spořádáte na posezení talíř.

A směřujeme od diagnózy k léčbě. Poškádlím-li paměťové bloky ještě více, zjišťuji, že za poslední roky se situace zlepšuje a počet opravdu dohraných titulů narůstá. Ptáte se proč? Prosté - začal jsem hry kupovat a ne je v mladické nerozvážnosti lovit někde po warez fórech. Jako když v restauraci vysolíte 200,- na dřevo, vyzobete talíř do posledního drobku a nádavkem vpašujete do kapsy hrst párátek a papírových ubrousků. Za svoje peníze chcete adekvátní množství zábavy.

Je to tak, dostal jsem se k tomu, že pirátství je humus, jen jsem k tomu došel opačným směrem, než je běžné! :) A co jsem tím chtěl vlastně říct? Ani nevím, chcete-li, berte to jen jako slohové cvičení v disciplíně "slovní průjem".

A jdu si rozjet další SimCity, co nekončí!

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Notorický nedohrávač"

  • Liso1 napsal:

    mal som podobne problémy :D, (doteraz si stále hovorím že dokončím Ishar 2) ja som hry začal kupovať až teraz v poslednej dobe, vlastne som kúpil hry ktoré som dobre poznal a vedel som že si ich ešte zahrám (Heroes 3, Gothic 2, C&C Generals), výborná investícia a desiatky hodín zábavy za dobrý peniaz

  • MickTheMage napsal:

    trochu toho OT: kedy, kde a ci este hravas Star Trek Online som sa chcel spytat :) A ked ano, ako ta tam najdem :) Sakra, ved ja stale netusim na co je tam polovica veci :))

  • @MickTheMage: Teď jsem pár dní nehrál, neni čas a upřímně řečeno ani nálada :) A jak se najít taky nevim, taky se ve všem ještě úplně neorientuju! Dneska večer bych si k tomu mohl sednout, budeš hrát? Nebo o víkendu, to budu hrát určitě…

  • MickTheMage napsal:

    @Sledgehewer – no mohol by som dnes vecer hrat. Hlavne, napis mi aky mas nick, pod akym si tam registrovany – predpokladam, ze podla toho to nejak pojde hladat :)

  • Falcon napsal:

    Taky mám resty, na které si navíc velice dobře pamatuju:

    Half-Life 1
    Spellcross
    Half-Life 2 Episode: 2
    Baldur’s Gate 2: Throne of Bhaal
    GT Legends
    Dungeon Siege 2

  • nut napsal:

    Já dohrávám. Většinou. A dohrával jsem dycky, i když jsem hry nekupoval. Prostě jsem musel vědět, že už jsem viděl všechno. A dohrávám i ty horší hry. Takže to mám trochu jako Ty s filmama.

    • simon napsal:

      Tak to tedá závisť. Premna je poblém ostať pri nejakej hre a neskočiť nadruhú.

  • Neny napsal:

    mě nevadí že nedohraju, beru to jako odreagování na pár chvil když je člověk zrovna má :-)

Článek je staršího data, možnost vložení komentáře byla automaticky vypnuta.

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle