Classic Videogames Hardware Genius Guide, retroherní ebook

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Classic Videogames Hardware Genius Guide je nová publikace pro retrohráče a sběratele historických videoherních systémů. Hned na začátek špatná zpráva, CVHGG je k dispozici pouze na Kindle Store, tedy ve formě ebooku. Notoričtí očmuchávači papíru bohužel mají protentokrát smůlu. Já naštěstí provedl klasický dárkový krok stranou a lá Homer Simpson a naježil Kindle drahé polovičce k Vánocům. Nyní se ho tedy mohu v nestřežených chvílích zmocnit a vesele nakupovat na Amazonu. Z její kreditky, pochopitelně! ;)

Classic Videogames Hardware Genius Guide můžete zakoupit za krásných cca 13 dolarů, v českých to aktuálně vychází na nějakých 250,- Kč.  Za tuto cenu dostáváte 407 stránek nabitých informacemi o zásadních počítačích a konzolích. Přesněji jde o následující stroje:

Atari 2600, Intellivision, Game & Watch, Sinclair ZX81, BBC Micro, ZX Spectrum, Dragon 32, Commodore 64, Vectrex, MSX, The Family Computer, Amstrad CPC464, Amiga, Atari ST, NES, Master Systém, PC Engine, Mega Drive, Konix, Game Boy, Atari Lynx, Game Gear, SNES, Philips CD-i, Mega-CD, 3DO Interactive Multiplayer, Jaguár, Sega Saturn, PC-FX, Nintendo 64, Virtual Boy, Game Boy Color, Dreamcast, Neo Geo Pocket, WonderSwan.

Jak je vidět, kniha  nestraní ani konzolím, ani počítačům, a snaží se obsáhnout obojí. Což se jí poměrně daří. Aktuálně jsem u 6 kapitoly (ZX Spectrum) a nemůžu si stěžovat. Ke každému stroji dostáváme několik stránek výživného textu, navíc často protkaného postřehy lidí, kteří "byli u toho". S obrázky CVHGG spíše šetří a omezuje se na ilustrační fotografie na začátku každé kapitoly.  Líbí se mi seznam deseti nejzásadnějších her dané platformy, který naleznete na konci každé kapitoly. Ano, podobné "top" listy jsou vždy velmi subjektivní a mají báječnou schopnost vyvolat ostrý flame, ale jako náhled na možnosti dané konzole či počítače to konkrétně v tomto případě funguje skvěle.

Pokud jste nesehnali skvělou knížku The Encyclopedia of Game Machines, popř. je na vás tato příliš drahá, je Classic Videogames Hardware Genius Guide jasná volba. Tedy pokud máte Kindle, samozřejmě. Za 250 kaček jde o prima čtení a my retrohráči jsme ostatně vděční za každé dílko, které se naší podivnou zálibou zabývá ;)

Zájemcům o koupi doporučuji sample pokrývající téměř 4 kapitoly.

Classic Videogames Hardware Genius Guide, retroherní ebook

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Classic Videogames Hardware Genius Guide, retroherní ebook"

  • Shoderxes napsal:

    Teda Sledge ty sa nezdas, si frajer prvej triedy a velmi, velmi sikovny kus chlapa – „Nyní se ho tedy mohu v nestřežených chvílích zmocnit a vesele nakupovat na Amazonu. Z její kreditky, pochopitelně!“
    Len ma tak napadlo, tvoja polovicka asi vobec netusi ze spravujes nejaku webstranku, teda nehrozi ze by doslo k precitaniu tvojich komentarov – inac si zaroven aj muz velmi odvazny, respect. :-), :-0.

    Ale zase pokial na tej citacke nie je vypaleny efektny napis „Sledge rulezz“ tak na Homera nemas.

    • Sledge (admin) napsal:

      No tak pochopitelně jsem si trochu zapřeháněl, drahá samozřejmě o mých nákupech ví, kdybych jí vysával kreditku bez jejího vědomí, tak bych dostal pěkně přes držku! :) O webu ví taky, však o něm doma melu furt, popř. juchám nad počítadlem návštěvnosti, ale že by ho četla, to ne. Stačí, že včera prošla rychlotestem znalostí – bez problémů pojmenovala všechny konzole, které mám pod TV! :)

  • Shoderxes napsal:

    BTW – citacka, bracho si tiez jednu kupil k vianociam… a jedna z veci co som v nej objavil bola prva a mozno aj jedina publikacia o Esperante v Cechach. Podstatne je ze obsahuje slovnik „core vyrazov“. A je to celkom vtipne citanie, skus zistit ako sa v Esperante povie „strelba z palnej zbrane“. Odpadnes od smiechu.
    Ale to len taky offtopic pre pobavenie.

  • Neny napsal:

    rychlotest :-) :-) :-)

  • Neny napsal:

    Škoda, že to není v tištěné podobě, to by mělo podle mě i větší cenu do budoucna…

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle