#hvdosdev

Rudý Baron a Rohlíkovy Brány

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

19 patronů přispívá částkou 2128 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Žádný strach, nejde o nový mash-up dvouplošníků a kozatých amazonek, to jsem si jen dovolil dvě crowdfundingové aktuality spojit v jednu.

Jindřich Rohlík pootevřel své brány (ehm) a my si tak můžeme prohlédnout první záběry z reálného běhu dungeonu Brány Skeldalu na tabletech iPad a Nexus 7. Zatím jde o přímý port, který neobsahuje žádné úpravy pro lepší ovládání na malých displejích, ale i tak nelze než uznale pokývat hlavou, chodí to pěkně! Dle aktuálních informací by hra měla běžet i na starším Androidu 2.2, majitelé muzejních či levných čínských dotykáčů tak nepřijdou zkrátka ;)

Druhým komunitně financovaným projektem, který budu dále bedlivě sledovat, je kickstarter na Red Baron. Má jít o pokračování legendárního simulátoru dvouplošníků z první světové války a za projektem stojí lidé, kteří se podíleli na takových peckách, jako jsou Red Baron, Aces of the Pacific, Aces over Europe, A-10 Tank Killer a Ace of Aces.

red-baron-kickstarter

Pokud si pospíšíte, tak plnou hru v případě úspěšného zafinancování můžete mít za pěkných 15 dolarů. Celkem je třeba vybrat 250 000$, což je myslím částka vyloženě skromná, navíc velká část nového Red Barona je hotová už teď a autoři tedy, na rozdíl od mnohých dalších, nemlátí prázdnou slámu a nepatlají med kolem úst.

Red Baron je podle mého skromného názoru do dnešního dne nepřekonaným leteckým simulátorem. A to především díky souvislé kampani a ideálnímu namixování zábavné akce s realistickým simulátorem. Pokud by se autorům podařilo něco podobného zopakovat, můžeme se těšit na prvotřídní herní zážitek.

A třešinka na dortu - nový Red Baron bude obsahovat i online multiplayer v dnes tolik populárním moba stylu.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Rudý Baron a Rohlíkovy Brány"

  • Liso napsal:

    Jeeej, na stránke Brán Skeldalu som našiel svoje meno :) super pocit. Aj keĎ neverím tomu že niekedy budem mať čas si BS zahrať, som rád že som mohol podporiť tento projekt.
    Nech sa len pánovi Rohlíkov darí.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle