Diablo 1 HD Mod: nejlepší RPG všech dob v moderním kabátě

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Ha! Tak kolik z vás se nachytalo na tu provokaci v nadpise? Nezapírat a přiznat se! Já vím, bylo to nízké... ovšem silnější než já ;)


AKTUALIZACE 2021: Dnes existují lepší způsoby, jak si Diablo 1 zahrát, viz Diablo – věřte mi nebo ne, chtěl jsem si dát jen screenshot.


Střihneme si tuto novinku v experimentální gamebookové podobě. Máte-li Diablo v oblibě, pokračujte k bodu 1. A naopak, dme-li ve vás k pohůnkovi pekelnému čirá nenávist, skočte rovnou na bod 2.

Sice je to vydřiduch, ale jinak ho mám rád. Škoda, že tak neslavně skončí.

Sice je to vydřiduch, ale jinak ho mám rád. Škoda, že tak neslavně skončí.

1) Dobré zprávy! Nejlepší díl série se díky Diablo 1 HD Modu vrací v plné síle. Hlavními tahouny projektu jsou v řadě první podpora moderních Windows, v řadě druhé vysoká rozlišení, ve kterých nyní můžete temnými kobkami uhánět. Mezi další vylepšení patří dvě nová povolání (barbar a assassin) a nové questy - přesněji nejde o úplné novinky, ale o věci, které ve střevech Diablových tlely od samého začátku, do finální verze se ovšem coby nedopracované nedostaly. Potěší spousta drobností okopírovaných od druhého dílu, jako je např. truhla ve městě, zvýraznění ležících předmětů přes alt, waypointy atd. Samozřejmostí jsou nová kouzla, předměty, skilly a bossové. K dokonalosti chybí jen multiplayer, který bohužel ve stávající verzi zatím není implementován.

2) Strašné zprávy! Neblaze proslulý a tupý klikfest ne a ne umřít a nejen, že se prostřednictvím třetího dílu rozlézá po všech možných platformách, nyní se dokonce jeho první díl vrací ve vylepšené (dá-li se na té ohavnosti vůbec něco zlepšit) podobě. Zástupy primitivů opět buší do myšítek jako zběsilí a není nic, co bychom s tím mohli dělat.

Diablo 1 ve full HD...

Diablo 1 ve full HD...

...zoom se ve vyšších rozlišeních hodí.

...zoom se ve vyšších rozlišeních hodí.

Instalace Diablo 1 HD je jednoduchá - stačí mod stáhnout, rozbalit někam na disk, vložit do mechaniky originální placku (popř. namountovat image) a pustit belzebub.exe. Popř. prostě překopírujte obsah archivu tam, kde máte momentálně jedničku nainstalovanou.

A pokud vám snad nová vylepšení příliš nevoní a vše, co chcete, je pustit starou dobrou klasiku na moderních Windows, pohledejte na internetu soubor diablopatchfinal.rar, který obsahuje jen a pouze upravený ddraw.dll a do hry samotné nijak nesahá.

Vzhůru dolů!

P.S. Škoda, že Blizzard začal postupem času ze všeho dělat komix a omalovánky. Temnota prvního Diabla i Warcrafta (o Blackthornu nemluvě) mi sedla o kus víc.

 

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Diablo 1 HD Mod: nejlepší RPG všech dob v moderním kabátě"

  • Sany napsal:

    DÍKY za tip – tohle je super ! Po něčem podobném jsem plakal mnoho let, když jsem se kdysi po dohrání D2 LOD chtěl znovu vrátit k jedničce, ale už to psychicky i přes veškerou snahu prostě nešlo – malé rozlišení a hlavně nemožnost sběru předmětů pomocí ALT byla už zkrátka nesnesitelná. D1 jsem tak odložil se slzou v oku, a myslel že to tak už zůstane navždy… no a teď už pařím jak vzteklej, jako za starých dobrých časů :D

  • MickTheMage napsal:

    Jej, kvoli mne si nemusel robit gamebook verziu, ale moznost cislo 2 ma potesila ;))

  • Jankie napsal:

    Já se po jedničce už nemohl vrátit, protože mne ubíjela ta pomalá chůze.
    Je to s patchem rychlejší? (v Hellfire šlo běhat jen ve vesnici?)

    Já začal pořádat multiplayer session a až pak si to dočetl, že mulťák tam nefunguje :( chjo…

    • Sledge (admin) napsal:

      Chůze mi přijde stejná, ale pomalý (až na vesnici) mi to nikdy nepřišlo. Toho mulťáku je škoda, taky bych nejradši pár lidí na seanci svolal :)

      • Sany napsal:

        Ve vesnici jde postupně (po 20%) chůzi zrychlovat až na 100% – takže vejlety k Adrii the Witch s mým aktuálním nastavením 60% už nejsou totální opruz jako v originále, ale celkem svižná procházka :)

  • cyberreality napsal:

    existuje podobny hd mod pro diablo2?? jsem ho prosel 4x in na hell s barbarem a jednou projity komplet i na hardcore :)
    v archivu mam i spousty predmetu co sem nasel a delal ruzny vypravy na ne :) urco bych si to zahral znova, opet mod ancestral recall a pokud mozno v nativnim rozliseni lcd …

  • Anastaz napsal:

    Zdravim (asi po roce..),
    není to tak dlouho, co jsem hrál Diablo The Hell. Tehdy tam ještě tedy nefungovalo vysoký rozlišení, ale jinak pecka. Tohle mi přijde docela podobný, ale dle webu nejde o jedno a to samé. Každopádně, čas uzrál, Ještěrko jedna nemytá, těš se!

    • Sledge (admin) napsal:

      Vítej zpět! :) Díky za tip, Diablo The Hell neznám. Přístup mají oba projekty zjevně podobnej, jen The Hell vychází z datadisku Hellfire, kterej naopak tenhle HD mod úplně vypustil. Musim se tomu podívat na zoubek, páč u Hell je psaný, že „Native support for LAN multiplay, even with Windows 7/Vista“ a to zní dost dobře!

      • Anastaz napsal:

        Tušim, že už jsem se tu o tom jednou zmiňoval. Jinak, The Hell do hry přidává i spoustu nových zbraní, náhodně generovaný vlastnosti a podobně. Rozhodně to zkus. A teď vás tu budu zase trochu prudit.

  • roman napsal:

    kde stáhnu mod na multiplaer Diablo Belzebub co mám stahlou verzi tak mě tam nejde

  • Semjá napsal:

    Je to sračka kterou debilní autor sprasil tak, že to v singlu nemá smysl hrát protože ve finále jsou tak těžký bossové, že je prostě nedáte. Ten pošahanej imbecil sere mmorpg mechanismy jako grindění až do zblbnutí do klasiky, která tím ztrácí kouzlo a za to bych ho s chutí nakopal do dršky.

  • radek napsal:

    je to klasssa – zacinal som od 1-tky a uz mastim 4-rku , ale jednička v HD je super :)

  • prokop napsal:

    užasná hra jen mám problém nikdy se mi ta hra neuloží a když zapnu hru musím pokaždé dělat novou a novou hrdinu je nějaký typ jak ukládat hru a místo naposledy jsem byl v 6 levelu ale bohužel musím od znova děkuji předem za odpověď

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle