Street of Rage 2 – čas znovu jít do ulic

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Bohužel, i navzdory tomu, že jste v prvním díle Street of Rage porazili všechny zločince i s jejich vůdcem Panem X, vypadá to, že se k moci dostal znovu a je silnější, než kdykoliv předtím. Navíc unesl Adama (hrdina z prvního dílu), takže ho ostatní musí zachránit. Jednoduchý to příběh! A opět je nutné vyjít ven do ulic a zkopat každého padoucha, který vám stojí v cestě.

Tentokrát máme na výběr ze čtyř postav. Vrátili se Axel a Blaze z prvního dílu, přibyly však postavy siláka Maxe a kluka na kolečkových bruslích Skatea, což je syn Adama. A rozdíly mezi postavami jsou tentokrát trochu výraznější. Max je kupříkladu opravdu silný a dovede porazit hromadu padouchů jednou fackou, jenže je pomalý a špatně uhýbá různým útokům. Skate je mnohem slabší, zato velice rychlý, dokonce s ním můžete běhat stisknutím kupředu kupředu ►► tak jako v Golden Axe. Během hraní je celá řada situací, kdy jsou ty rozdíly opravdu cítit.

Street of Rage 2 – čas znovu jít do ulic

Druhý díl se hraje daleko lépe než ten první. Postavy jsou plynulejší, reagují přesněji a celkově je to tak nějak lépe vybalancované. Lépe je také pojatá obtížnost, kde první díl byl stejně obtížný od začátku do konce, ale tady můžete vidět jistý lineární růst, kde s každým dalším levelem je to zase o něco tužší, přičemž na konci už je to docela hardcore. Za nejšílenější každopádně považuji boss fighty.

Docela se povedly také zvuky, kterých si ve hrách obvykle nevšímám a nepovažuji je za tolik důležité, ale tady mě tvůrci přesvědčili, že to dělá fakt hodně. Rány a pěsti zní opravdu jako rány a pěsti, díky čemuž je akce lepší, přesvědčivější, vyvolávající dojem opravdové bitky. A ve výsledku je to pak zábavnější hrát.

Mírně se také zlepšilo používání zbraní. Lze s nimi libovolně házet. V prvním díle šlo hodit jen nožem, ale postava to udělala po nějaké době prostě sama. Tady však stačí držet B a stisknout C a postava předmětem hodí.

Street of Rage 2 – čas znovu jít do ulic

Lépe jsou také pojaté jednotlivé levely. Zatímco v prvním se táhlo jedno jediné prostředí (ulice, továrna, hotel), a to od začátku do konce jako jedna dlouhá lokace... Tady jsou jednotlivé levely rozdělené do několika kratších sekcí. Ve výsledku prostředí působí zábavněji, živěji a obecně lépe.

Přibyla taky celá řada různých nových akčních pohybů, možností a kombinací. Za nejvýraznější lze považovat super útok. Ten plně nahradil policejní auto z prvního dílu, které jste v krizových situacích mohli přivolat, aby vás zachránilo. Nepřátelé se nemůžou super útokům bránit. Jenže problémem je, že tyhle útoky vám seberou pár bodů (HPček) ze zdraví, čili nemůžete ho používat pořád dokola, ale šetřit si to jen na nejhorší situace. Je ovšem pravda, že někdy je lepší přijít jen o trošku zdraví než o velké množství. Jsou totiž situace, kdy vás nepřítel chytne, a vy víte, že teď vám dá sadu, co vám například sebere půlku zdraví/HPček, ale se super útokem se ho můžete zbavit, a tak nakonec ztratíte jen čtvrtku.

Street of Rage 2 – čas znovu jít do ulic

Prakticky bych tedy mohl Street of Rage shrnout tak, že je jako jeho předchůdce, ale ve všech ohledech vylepšený. Stejně jako první díl se jedná o klasiku mezi akčními beat 'em up videohrami pro konzoli Mega Drive/Genesis. Na závěr ještě dodávám: „Fakt super akce!”

Autor: Pollux

Rád hraju starší hry a pak o nich sepisuji své dojmy do textů a následně s nimi spamuju internet.

Komentáře k:
"Street of Rage 2 – čas znovu jít do ulic"

  • King_Marty napsal:

    „Rány a pěsti zní opravdu jako rány a pěsti“ :-D Dostal jsi někdy ránu pěstí? Je to překvapivě tichá záležitost. Ale jasně souboje ve filmu musí být nazvučený a stejně tak beat-em-up.

    Moc hezký, až mám chuť si to zahrát ;-)

    • Pollux napsal:

      He he, good point.. myslel jsem rány pěstí, jak znějí ve filmech :D

    • Sledge (admin) napsal:

      Moment, chceš mi říct, že rána pěstí nezní tak, jak to znám z filmů s Budem Spencerem a Terence Hillem?! Skandál!

      • King_Marty napsal:

        Fakt nee, ani jak z filmů od Johna Woo. Já vím, je to nehorázné a mělo by se nahlásit u Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti.

  • Vencino napsal:

    muj oblíbenej díl, dvojka. nejrači ale hraju remake, to je snad nej mlátička, co sem hrál

  • King_Marty napsal:

    Zrona jsem zjistil, že to vyšlo i na Nintendo 3DS (a z hlubin internetu vyplaval i .cia soubor). Takže plán na dnešní večer je asi jasnej :-D

    • King_Marty napsal:

      Cha, tak jo, hned po Codename: Steam je to moje nejoblíbenější hra na 3DS. Syndrom „ještě chvíli a končím“ se dostavil hned po Stage 1. Je to výborný a na DSo je to jak ušitý.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle