Zahrajem (hra měsíce) – Star Trek: A Final Unity

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Dupněte na brzdy, prosinec je pryč a je čas se od Need for Speed posunout dále. Doufám, že jste potřebu rychlosti plně saturovali, protože ve hře měsíce ledna zpomalíme. Nevyhnutelné.

Ale ještě ke speedům - jelikož mám hru poměrně poctivě osahanou, věnoval jsem úsilí především výzkumu vhodnějšího schématu ovládání. Hraní z klávesnice má totiž tu bolest, že auta strašně pomalu zatáčí. NFS ale podporuje i joysticky, zalovil jsem tedy v zásobách a vylovil mocný gamepad pro gameport a pokusil se hru přemluvit k ovládání přes analogovou páčku. Což se částečně podařilo - analogem šlo zatáčet, ale namapovat na buttony řazení se mi prostě nepovedlo, a ani plyn nebyl na ideálním tlačítku. I tak šlo o úspěch, odezva zatáčení je na joysticku skutečně prudší a hra se o notný kus lépe ovládá. Doporučeníhodné.

Zahrajem (hra měsíce) – Star Trek: A Final Unity

Ale zpět ke hře měsíce ledna. Ze stránek SCORE č. 19 volím adventuru, a to Star Trek: The Next Generation - "A Final Unity". Se hrou už jsem před lety pár hodin strávil v rámci ňuchání se s krabicí, takže už teď se odvážím tvrdit, že Final Unity znamenitě vystihla atmosféru seriálu, a to v kombinaci žánrů, která Star Treku sedne jako vizor na obličej Geordi LaForge. Přemýšlivá point'n'click adventura v away misích a decentní, z velké části nepovinný vesmírný simulátor lomeno "Enterprise manager" k tomu. Dokonalé.

Co mě osobně fascinuje nejvíc, a co hře propůjčuje na poměry adventur mimořádný faktor znovuhratelnosti, je možnost před každou misí složit čtyřčlenný away team z celkových devíti postav. Nevídané.

Jan Eisler byl ze hry tak nadšen, že byl blízko udělení absolutní známky, tedy 10/10. Nakonec sice strhnul bodík za onu simulátorovou část, která, pravda, může zaryté adventuristy potrápit, ale že jde o vysoce kvalitní titul není nejmenších pochyb. Znamenité.

Star Trek: A Final Unity je bohužel jednou z mnoha starých her, které se v tuto chvíli v legální distribuci sehnat nedají, nezbývá tedy než vnořit se do mlhovin abandonware. Politováníhodné.

Tedy vzhůru do vesmíru, záhady čekají! Nechť vám odlesky pleše kapitána Picarda naznačují vítězný směr.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce) – Star Trek: A Final Unity"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle