Zahrajem (hra měsíce): Interstate ’76

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tak do čeho se pustíme tento měsíc? Vybíráme ze stránek SCORE č. 40 a ať koukám, jak koukám, nic smysluplnějšího, než je automobilová akce Interstate '76 (1997), tam prostě nevidím.

Zahrajem (hra měsíce): Interstate ’76

Jasně, mohl jsem vás potrápit českou otřesností Turbo Speedway, popř. odsoudit ke googlení neexistujícího aprílového žertíku Flesh & Blood, ale jelikož řada z vás už má za sebou objednávku z mého e-shopu, tudíž víte, kde bydlím, rozhodl jsem se neriskovat. Kdo se má pořád ohlížet přes rameno, jestli v temném koutě nečíhá rozhořčený čtenář, který v ruce třímá vidle, motorovku či aktuální fotku Dády Patrasové.

Pojďme si tedy společně užít výbušné závody odehrávající se:

  1. v pouštích amerického jihozápadu,
  2. v polovině sedmdesátých let minulého století,
  3. v alternativní realitě, kde světem zmítá ropná krize.

Za volantem po zuby ozbrojeného amerického svaláka, tedy muscle car, a za zvuků funky disco hudby (ježíšmarjá, to bude bolet) budeme brázdit nekonečné silnice, mstít se za smrt sestry, a posléze i zachraňovat USA před šílencem s atomovkou. Pokyvujete v údivu hlavou? Souhlasím, zní to fantasticky nablble!

Zahrajem (hra měsíce): Interstate ’76

V kontrastu s příběhem slibujícím bezhlavou akci stojí fyzikální model, který se, alespoň zdánlivě, drží příčetnosti, a za zmínku stojí i pokročilý model poškození, který má vliv jak na vzhled, tak na chování vozidla.

Dobrá zpráva je, že Interstate '76 je k nalezení v nabídce GOG, a v tuhle chvíli dokonce v akci za necelá dvě eura. Uživatelská hodnocení slibují mnohá nepohodlí technického rázu, holt je to hra z roku 1997 a pro Windows, tohle bylo divoké období, kdy pomalu se prosazující standardy byly s oblibou obcházeny, a software tak rád přestával fungovat hned s další verzí Windows. Ale třeba budete v té šťastné skupince, kterým to poběží, a ti nejrozumnější hru beztak spustí na nějakém retro PC.

Mně to zdá se běží i pod Windowa 10 na stávajícím stroji (který ovšem bude v řádu dnů nahrazen), ale nějak jsem se nebyl schopen rozjet, buď hra nereaguje na šipky, ač by měla, nebo je tam nějaký fór, na který jsem zatím nepřišel, a který snad vyčtu z manuálu :)

Zahrajem (hra měsíce): Interstate ’76

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): Interstate ’76"

  • mance napsal:

    presiel som, hra herne funguje, casto Mad Max vibes, kolosalne vistas, ked enemak trafi z vasho auta vyhodene miny je to super

  • 666sniperererer napsal:

    Tak toto pro mě byla velká srdcovka… ve své době něco jako open-world, zábavné byly zejména skirmishe, kde se člověk mohl vyblbnout do sytosti i díky fyzice, která (aspoň na tehdejší dobu) dovolovala hodně volnosti, jak (se) rozkydnout na náhradní díly.

    V kampani si poměrně živě vybavuji moment, kdy jsem se poprvé setkal s nepřítelem s autokanónem, který mi svým mocným „ta-ta-ta“ důrazně vysvětlil, zač je toho restart.

    Bombice…!

    PS: s tím ovládáním mám jakýsi dojem, že tam opravdu nějaká fligna byla, ale bohužel konkrétnější být neumím…

  • Jenkings napsal:

    A nebyla to nějaká chyba nějakého patche tenkrát ? Myslím že se to muselo remapovat na jiné klávesy, protože šipky prostě nešly. Většinou se to dávalo na IJKL

  • MickTheMage napsal:

    Soundtrack tohto je maximálna srdcovka a uz nespominam, ze padoucha daboval John de Lancie (ano Q ;)).

  • Krank napsal:

    Tohle byla super hra, to jsem dohral a i datadisk. Fakt me to bavilo a nikdy jsem nepochopil proc. Dobre udelane proste.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle