#hvdosdev

7 her, které si definitivně zaslouží remake

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

19 patronů přispívá částkou 2128 Kč měsíčně

Je to malá dvacka pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

I Když k nim čas nebyl přívětivý, jde o hry s dobrým nápadem. Rozhodně by si zasloužily oficiální remake. A na "oficiální" je kladen důraz, protože amatérských remaků je spousta, ale všichni víme, jak většinou dopadají...

Dune 2

O Dune 2 už jsem toho napsal dost. Remake prostě potřebuje. Nic násilného, žádné orgie "shaderů", "antialiasingů" a všech podobných serepetiček. Stačí málo - upravit ovládání vzhledem k dnešním standardům a lehounce se pomazlit s grafikou. Ne kompletní změna vzhledu, jako u Dune 2000. Jen pár detailů navíc, vyšší rozlišení, víc barev, lepší animace ... A hudbu radši nechat na pokoji, ta je geniální tak, jak je. Se síťovou hrou navrch je to jasný kandidát na zabijáka času měsíce ledna, února, března ....

Dune 2

Choplifter

Automatová lahůdka, která stála za každou dvojkačku, kterou jsem ušetřil na svačině. I když existuje spousta na PC spustitelných verzí (NES rom / Master System ROM + emulátor), automatové dokonalosti tak, jak si jí pamatuji, nedosáhla žádná. Ideální blbůstka pro přenosné konzole typu NDS / PSP / iPhone apod. No ne?

Choplifter

Indiana Jones: The Fate of Atlantis

Hra se scénářem filmových kvalit si zaslouží i filmové zpracování! Volil bych stejný přístup, jako u The Secret of Monkey Island: Special Edition, jen bych samozřejmě ubral na komiksové stylizaci. Když HD fungovalo u opičího ostrova, musí fungovat i u Indyho. Dabing má hra už z dob dávných, ale ukecat Harrisona Forda, tetuju si radostí bič na pravé stehno. Na soundtrack se sahat nemusí, ten je bez chyby.

Indiana Jones: The Fate of Atlantis

Ski or Die

Horký kandidát na hit pro Nintendo Wii. Většina disciplín by určitě šla upravit na míru nějaké té pohybové kreaci. Pochopitelně nepředpokládám, že by někdo u akrobatických skoků dělal na koberci parakotoul... Každopádně je to konzolovka jak vyšitá. Krátké, v principu jednoduché disciplíny oceněné highscore. Chybí jen basa piv a banda alkoholiků rozvalená na vašem gauči.

Ski or Die

Frontier: First Encounters

Nekonečné hlubiny nebezpečného vesmíru otevírající svou nepřívětivou náruč každému, kdo je dost odvážný, nebo dost hloupý. Obchodování, pirátění, zkoumání, diplomacie, lovení desperádů, šťourání se v nose v pásu asteroidů. Co jen vás napadne. Navrhněte si svojí loď! Od kokpitu, přes pohon až po hajzlíky. Nezní to jako báječný námět pro poctivou vesmírnou MMO? A klidně s původní grafikou, jen ať si to zahraje každý, kdo nějakou tu PláCačku má.

Frontier: First Encounters

Carmageddon

Zapomeňte na ratingy 7+, 13+ ... Dejte mi pořádnou porci střev, krve a vyztužených nárazníků! Původní Carmageddon byl prostě nejlepší, právě proto, že byl nejbrutálnější. Že si můžu zahrát GTA? Ale kdeže... nebo snad v GTA dostanu za anihilaci skupiny chodců "Extra style bonus"? To pochybuju. Chci funkční město, chci moderní grafiku, nechci cenzuru.. a uvítám trochu realističtější fyzikální model.

Carmageddon

Street Rod

Atmosférická (ano, to myslím vážně) závodní hra s geniálně jednoduchým nápadem. Na začátku je pár dolarů v kapse a spíše šrot než auto. Závoďte o peníze, závoďte o auta, vylepšujte, resp. "tuning pyčo". To vše v létě 1963 pod náporem rock´n´rollu. Street Rod má díly dva. Bohužel, ani jeden se dnes nedá hrát. Vylepšování auta funguje a baví pořád, ale závody samotné jsou nehratelné peklo.

Street Rod

A jaký remake byste uvítali vy?

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"7 her, které si definitivně zaslouží remake"

  • Duncan napsal:

    Street Rod – ultra hra :D pamatuju si, když jsem na to někde našel češtinu, to byly hlášky :D btw Duna snad už byla předělaná ne? Dune 2000 byla v podstatě Dune 2, akorát s lepší grafikou a pár vychytávkama :) Spíš by si zasloužili remake takoví kaskadéři ze Stuns, popřípadě auříčka Micro Machines :D

  • jan napsal:

    neviem jak sa zapina hra

  • @Duncan
    Dune 2000 je až moc překopaná, radši bych „citlivější“ remake. Stunts – zkoušel si Trackmanii? Micro Machines maj pár pokračování, ale kromě dvojky to nestojí moc za řeč.

  • Wrynn.CZ napsal:

    Warcraft I a II stacilo by jako Custom kampan ve WC III, kdyz zmakli udelat demicko a pak zakladani durotaru jako bonus tak by mohli dokazat i tohle
    Taby by mohli oprasit a vzkrisit Gearhead Garage, vim, nezavodilo se tam, ale sakra, opravovani a tuneni aut me fakt bavilo, jen to ovladani a moznosti vyberu dilu bylo malo, rekneme ze bych si to predstavoval udelat jako Pimp my ride. Samozrejme to hra puvodne mela byt, ale nejak to autori nedotahly do konce.
    Neni to ani zdaleka to co by se dalo, jen me nikdy nenapadne moc neci naraz :D

  • Liso1 napsal:

    ja by som uvítal remake Dungeon Master 2, vlastne by to ani remake nemusel byť, stačili by nové lokácie, zbrane, nepriatelia, grafika (už aj tak geniálna) by zostala, a samozrejme predĺžiť hraciu dobu (DM 2 bol ostudne krátky)

  • Fukki napsal:

    Ishar, Ishar 2, Ishar 3, Dungeon Master 1, DM 2, Rings Of Power :-)

  • Ricky napsal:

    Mimochodem, hra Street Rod se dockala sve mensi reinkarnace ve freeware projektu Street Rod 3 – viz. http://www.streetrod3.com/ . Bohuzel hra zustala nakonec jen u verze hratelne alfa verze :(

  • @Ricky
    Jj, vim o tom, bohužel už to vypadá na definitivně mrtvej kus :(

  • k0Seek napsal:

    s IJ: TFOA více než souhlasim naprosto super poutavej příběh, který jsem si ale bohužel užil pouze z návodů. Protože v šesti letech jsem nebyl způsobilý chápat anglický jazyk, i návody v češtině mi musela přelouskávat rodina. Bezedné odpoledne strávené po návratu z družiny se slovníkem v ruce jsou pro mě nezapomenutelné. Jen když jsem si to chtěl po patnácti letech zkusit znovu, nemohl jsem se zaboha dostat přes ty šutry v atlantidě (vím že měli bejt o stoosumdesát stupňů pootočený než u venkovního vstupu). Ale jediné co se mi dostalo byly uštěpačné poznámky rudovlasé Sophie.

  • @k0Seek
    Se šutrama si musíš hrát. Resp v knize, co taháš sebou, je tušim napsaný, jak je natočit. Já jsem seklej někde v Atlantidě… už asi půl roku, nějak se k tomu nemám čas vrátit :)

  • srockerx napsal:

    Já bych uvítal jednoznačně KKND. Red System sice chystá remake (mód na C&C Generals), ale kdoví, kdy to bude. Něco píší i o trojce, ale tomu nevěřím.

  • fendi napsal:

    ja by som si zahral v novom 3D kabate Segacku klasiku Starflight a PCckovu klasiku System Shock

  • tarq napsal:

    Ski or Die na Wii je skvělej nápad :-)
    Jinak mně chybí nějaký novodobý plošinovky. Pamatujete si třeba na Duke Nukem: Manhattan Project (tuším rok 2002)? Tenkrát ta hra celkem zapadla, ale já jsem se u ní královsky bavil.

  • Marcel od Zvonu napsal:

    RE-make, jo přijďte ke Zvonu je tu plnej regál takových ,,pecek,,z 8/16 bitů co by si to zasluhovaly a to nemluvím ani o 386/486-kách. Huž jsem to někde vypisoval: M.U.L.E.-Colony, Powermonger, DM, Zapitalismus,…atd.Ale vymejšlej samý kraviny. Jeden z mála se strefil Sid Meyer s New Pirates 3D! no i ta Alfa centaury by si zasloužila to Re-make…či opravdu povedenou Elite, ale nejen piratsko – obchodnickou , ale ve stylu třeba Kotorů a Planescapu Tormentu, ojch to by bulo epes.Např. námět z Hougrona: Ve Znamení Psa , je to sci-fi o Inter Galaktik svazu a o jejich Hlídkách!,,Honících Psech Galaxie,,.No i těch supér knih je tu regál. Starec Marcel od Zvonu.

  • hoverboy napsal:

    tak s tou nehratelností street roda bych si dovolil nesouhlasit, teda alespoň u jedničky, dohrál jsem ho několikrát, šlo jenom o to, nakonec porazit toho největšího borce v černý korveťě, trať byla jedna a která se stále opakovala, takže nebyl problém se jí naučit, dvojku jsem sehnal až po letech – resp 5 let zpátky, vůbec jsem netušil, že existuje, byl jsem hodně natěšenej, ale tam máš s tou hratelností pravdu, nepodařilo se mi dojet snad ani jeden závod,byl jsem hodně zklamanej…každopádně jednička je opravdu legenda…

  • davesade napsal:

    Dobrý výběr, i když na druhou stranu u většiny her nevím, proč je vlastně remakovat – vždyť jsou dokonalé ;). Například Frontier hraju na Amize se stejnou chutí, jako před deseti lety ;). Ale poslední dvě hry by si zasloužily více práce, to je fakt.

  • MickTheMage napsal:

    MI2 Uber Edition? :) Kiez by tak vyzeral nasledujuci remake!
    http://www.youtube.com/watch?v=PPaH8oIJd7g

  • @MickTheMage
    Jo, to jsem viděl! Bezpochyby nejlepší 3D k vidění, co se MI týče :)

  • DJ napsal:

    Hmm, z mojho pohladu to tiez vidim tak, ze vacsina tych hier remake nepotrebuje ;-)
    Jedine stare 3D hry by si remake zasluzili, tam este vyznam vidim – takze Carmageddon. Frontier uz svoj remake ma, kedze ide o vektory, vsetko je krasne jemne a vo vyssom rozliseni, vola sa to „glfrontier“.
    A na Indiana Jones 4 nech radsej LucasArts uz nesiaha, ta adventura je takmer dokonala.
    Prinos takeho Monkey Islad: SE vidim iba v dabingu a sem tam grafike, neviem preco sa snazili urobit zmenu v ovladani, preco nie je stale pristupny inventar a prikazy? 70% hrania som aj tak stravil v starom mode, keby tam aspon ten dabing nechali ;-)

  • liuu napsal:

    jeeej, pekna spomienka.. :-)
    ..aj ked.. v casoch ked som sa hravala na PC este vacsina tych hier nebola na svete.. hrala som z nich jedine Dune2, a mam pocit ze to bolo velmi velmi davno :-))

  • guest napsal:

    dune the maker

  • V12 napsal:

    Frontiera prerobili do D3D (http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=13525212), takze vyzera velmi dobre. Vznika aj dalsia ovela lepsia verzia, zatial v Alfa stadiu (http://pioneerspacesim.net/)

  • nut napsal:

    Já bych chtěl předělat Decathlon, ale aby ho dodávali i s Atari joystickem.

    Moc moc moc moc moc by se mi líbil nový Transport Tycoon!

  • Neny napsal:

    je spousta her co by stáli za remake, ale není lepší si dát starý originál ? :-)) I když chápu, že ho máte třeba několikrát dohraný…
    NUT: máš pravdu, TTDeluxe by stál za to !

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle