Mezinárodní filmově-herní festival Karlovy Vary!

Stát se PATRONEM
high-voltage.cz

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Tak už se nám to zase blíží!

  • Devět dní beze spánku, pokud za spánek nepovažujete krátké stavy bezvědomí navozené absolutním vyčerpáním.
  • Devět dní bez kvalitního jídla, pokud za kvalitní jídlo nepovažujete černou klobásu na archivním oleji.
  • Devět dní s rozhozeným trávením, pokud... to snad radši ani komentovat nebudu...
  • Devět dní s více či méně špatnými filmy shlédnutými v naději, že ten DALŠÍ už přece musí být pecka!

MFFKV Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Jediný čas v roce, kdy se mé "rodné" město probere z lázeňské letargie a žije. A jako správný lokální patriot, byť nyní působící o "pár" kilometrů východně, si největší kulturní akci za rok nemohu nechat ujít! Pokud správně počítám, již po osmé se oddám filmovým orgiím v zatuchlých karlovarských sálech.

Po cca třicítce filmů shlédnutých během devíti dnů se mi v hlavě z totálního guláše zážitků a dojmů opět stvoří unikátní megasnímek a na všetečné dotazy "Cos viděl" budu odpovídat "všechno!".

A i když je výše popsané tempo o držku a zdravý rozum, i tak si najdu čas na zálibu mou nejmilejší, staré hry. Kdy? Ráno ve frontě na lístky, což je kratochvíle na příjemné tři hodinky. Spát se stejně nedá, protože by Vám někdo vyfoukl flek. A to aniž by vás byť o milimetr posunul. Nechápete? To se prostě může stát jen na MFFKV.

Číst si také nemůžete, protože po probdělé noci a následných dvouhodinových mdlobách se písmenka na papíře začnou hadovitě kroutit, aby se následně spojila v jeden velký inkoustový flek Olihně Beznaděje.

Jediné, co se zvládnout dá, je nějaká ta hopsačka, střílečka nebo závodní simulátor. Popř. pornotetris, kvůli prokrvení končetin. Bohužel nelze opomenout ostatní frontové bojovníky. JEJICH prokrvení rozhodně žádoucí není...

A s jakou výbavou tedy Sledgehewer (48lvl Warrior) vstupuje do arény?

Předně tu máme mé oblíbené EEE701, které se již loni znamenitě osvědčilo. Baterka sice nebude v takové kondici, jako kdysi, ale 2.5 hodinky na jedno nabití snad zvládne. A to by mohlo stačit. Na disku rozhodně nebudou chybět Need for Speed 5 (Porsche), Stunts a Raptor. Mikrospánek za kniplem stíhačky je tedy nevyhnutelný.

Dalším pomocníkem budiž Nintendo DS, které jsem si sice ještě nevzal do parády, ale mám s ním velké a smělé plány! Rozhodně se nevyhnu emulátoru SEGA Mega Drive a Ježkovi "voči" Soníkovi. Emulátor Atari 2600 je zárukou jednoduchých a rychlých titulů pro krácení dlouhých chvil na WC v hotelu Thermal. Z titulů přímo pro NDS bohužel nevím, co bych, pokud máte nápad, doporučte! :)

A nesmím zapomenout na rozvrzaný E-TEN M700. Ten by sice emulátory zvládl taky, bohužel se na něm hry téměř nedají ovládat. Jeho hlavní síla spočívá ve ScummVM. Ovládání stylusem je pro point´n´click adventury jako stvořené a staré kusy v rozlišení 320x200 vypadají na malém displeji prostě božsky. Otázka je, zda uprostřed filmového maratonu zbyde na adventury dostatek mozkové kapacity.

A jaké stroje se do utkání nekvalifikovaly? Sega Gamegear. Pro ten mám sice slušnou řádku originálních her, jenže tenhle drobeček sežere 6 baterek za 3 hodiny. A kontrast není, co býval, na přímém slunci vidíte na displeji prdlačku. Gameboy Advance. Pro ten mám pro změnu hru jedinou - Justice League Heroes: The Flash. A kvůlí ní ho sebou tahat nebudu.

Takže až na nejnovějším fracouzsko-korejském hitu o přátelství stárnoucího muže a jeho dementního papouška zmerčíte podivína, kterého spíše než zakouřená kavárna, víno a cigarety Gauloises zajímá pípající nesmysl v rukou, tak bacha! To budu nejspíš já! ;)

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Mezinárodní filmově-herní festival Karlovy Vary!"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle