Hráli jste: GameBox?

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

GameBox (1994) je stará česká mini-herní kompilace, která z hluboké škarpy zapomnění probublala zpět na rozpálenou krajnici poznání, a to především díky úpěnlivé snaze jistého Wolfa, který nejen, že vyhlásil hon, ale nabídl též tučnou odměnu za nalezení.

Zda k vyplacení odměny skutečně došlo, o tom historie mlčí, co nám ale říct může je, že kompilaci GameBox mají na svědomí Vladimír Chvátil a Radim Křivánek, spoluzakladatelé studia ALTAR Interactive a spolutvůrci oblíbené hlavolamky Fish Fillets. GameBox obsahuje sedmero her, které vznikly za dob vysokoškolských studií autorů.

Hry jsou kopiemi notoricky profláknutých pecek. Kompletní výčet zní: Bomber (Blitz / Air Attack), Housenka (Centipede), Space Invaders, Šaratica-Run, Tetris, Yellow Submarine a Panther.

Celá kompilace včetně menu běží ve VGA grafice v rozlišení 640x480 v šestnácti barvách, díky čemuž hry vypadají stále docela stravitelně. Co hru pasuje do role dokonalé párty pecky je snadno uchopitelný gameplay v kombinaci s přítomností high-score tabulek. Do ticha v potemnělé místnosti zasyčí několikero lahváčů a přesdržka může začít! Škoda jen, že pípání speakeru vám asi trochu pocuchá nervy...

GameBox si můžete stáhnout např. na MyAbandonware nebo uloz.to.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle