Zahrajem (hra měsíce): Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Určitě to znáte, říkám tomu syndrom švédského stolu. Tisíce a tisíce her k zahrání, plná knihovna na GOG a vy si stejně nemůžete vybrat. Když už se po hodině konečně rozhoupete a jeden z titulů s velkou slávou spustíte, saháte po pěti minutách po tlačítku ESC, protože byste možná přeci jen radši hráli to druhé... nebo to druhé... nebo to druhé!

Zkusme vnésti do chaosu řád! Každého prvního vyhlásím v rámci seriálu Zahrajem hru měsíce. V ideálním případě se do ní společně pustíme a následně se sejdeme v komentářích, popř. v příslušném vlákně na fóru, nebo dokonce v samostatných článcích, a sdělíme si dojmy z hraní.

A aby ten řád byl skutečně řádný, budu inspiraci čerpat z archivních svitků. Jako ukazatel směru poslouží SCORE, vykopáváme samozřejmě jedničkou. Nejde o to vybrat nejlepší hru z daného čísla. Spíš mi jde o hry, které mám poznamenané kdesi v nekonečném to-do listu, o hry, které jsem ještě nehrál, nebo prostě o hry, které mě z nějakého důvodu zaujaly. Právě proto se první hrou měsíce nestává Simon the Sorcerer, který by se jinak vyloženě nabízel - hru jsem už pokořil a rozpitval.

A aby ten řád zas tak řádný nebyl, jelikož nezapomeňme, že je důležité vnést mezi podezřelé zmatek, hnedle na samém startu pravidla ohnu. Nebudu totiž čerpat z recenzí SCORE č.1, kde jsou tituly buďto mnou dohrané, nebo málo nosné, a vrhnu se do návodů, kde se skví jeden ze tří pokusů společnosti Microprose na poli adventur - Rex Nebular.

Zahrajem (hra měsíce): Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender

Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender je zjevná kopírka point'n'click adventur ze série Space Quest, s lehkým sypáním jemně nastrouhaného Leisure Suit Larryho. Kosmický superňouma Rex Nebular ztroskotal na záhadné planetě, která je obývána výhradně letuškami. Tedy, možná ne vyloženě letuškami, ale ženami každopádně. Netrvá to dlouho a nebohý Rex je zajat, odsouzen k proměně v ženu v přístroji zvaném Gender Bender. Vaší primární direktivou je osvobodit Rexe a zachránit ho tak před tragédií Velkého Ufiknutí.

Ano, námět zní tak strašně pitomě, že jsou reálné jen dvě možnosti: a) půjde o legendární věc plnou inteligentního humoru a břitké satiry, b) bude to přesně taková hovadina, jak se na první pohled zdá.

Tak se do toho pojďme ponořit. Uvidíme, co se pod vrstvou pochybného humoru skrývá. Nejspíš nic, ale naštěstí s 2D adventurami je to jako s rybařením - čas strávený s klasickou point'n'click adventurou se totiž do života nepočítá, proto jsme mi hráči pořád tak krásní a věčně mladí!

Hra je dostupná na GOG a spustitelná pod ScummVM.

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Zahrajem (hra měsíce): Rex Nebular and the Cosmic Gender Bender"

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle