Výzva: populace v SimCity

Podpořit high-voltage.cz na STARTOVAČI

16 patronů přispívá částkou 1758 Kč měsíčně

Je to malé pade pro čtenáře, ale velká vzpruha pro HV! ;)

Po výzvách akčního rázu nastal čas trochu zpomalit. Tentokrát si užijeme trochu rozvážného plánování a budovatelské výstavby. Připravil jsem balíček s osekanou verzí legendární strategie SimCity. Stahujte zde.

SimCity bývalo jednou z mých oblíbených multiplayerových her. Ne, nedělám si legraci a pochopitelně dobře vím, že hra více hráčů neumí. Fór byl v předhánění se, kdo vybuduje větší a lepší město. Seděli jsme v počítačové učebně, klikali ostošest a hulákali na sebe čísla.

Cílem je výzvy je tedy vybudovat co nejosídlenější město. Mapa je pevně daná, jde o jediný save v balíčku - pojmenovaný HV.CTY. Jednoduše ho otevřete, přeuložte se svým jménem a pusťte se do výstavby. Až budete mít pocit, že se blížíte zajímavým číslům, klikněte na Windows -> Evaluation, popř. stiskněte Ctrl+U. Objeví se okno s přehledem, zajímá nás položka Population. Screenshoty jako obvykle zasílejte na mail.

Jsem zvědav, kolik (a jestli vůbec) se toho sejde, přeci jen tohle bude chtít poctivých pár hodin hraní, na rozdíl od kroužení na asfaltu nebo sjezdu na lyžích :) Ale zase ta relaxace!

PRO TIP: Shift + FUND a nezapomeňte si vypnout katastrofy.

Výzva: populace v SimCity


Výzva: populace v SimCity

Autor: Sledge

DOS, 486, retro! Sběratel starých počítačů, her a konzolí. Profesně webový desetibojař a dělník informačního věku.

Komentáře k:
"Výzva: populace v SimCity"

  • ehee napsal:

    Kdyz jsem to hraval jeste na ZX Spectru, tak jsem tam byl schopny narvat asi 180k lidi, ale to uz bylo na ukor policejnich stanic, hasicu atd. Az mi bude lip (patecni noc za mnou), tak to mozna po desetiletich zkusim zase.

  • Sabina 16bit. napsal:

    Super nápad,až budem mať čas,skúsim tú Vašu mapu,konštruktívneho súťaženia je málo,tiež som niečo podobné zvažovala,ale žiadny DOSBox,keď už,tak sa do tej mapy pustím na 286ke,len neviem,kedy budem mať čas.
    Ale super nápad.
    A pridám ako dlhoročná hráčka tipy:
    Kód sa l’ahšie zadáva tak,že zapnete CAPS LOCK,a potom zadávate FUNDS už bez držania Shiftu,ale pozor,zadanie kódu 5x spôsobí zemetrasenie aj s vypnutými katastrofami!!!
    Preto si kód zadajte na začiatku hry,než začnete stavať,kód funguje len do 80’000,ale keď napríklad vybuldozérujete 1 štvorček na brehu,a potom zadáte FUNDS na maximum,dostanete sa na 89’999,počkáte na koniec zemetrasenia a hurá stavať,ak musíte použiť kód uprostred hry,pauznite,sejvnite a ukončite hru,potom ju znovu spustite a loadnite a odpauznite a bude to bez zemetrasenia…
    Najviac prosperujú objekty na brehu a pri lese a pri parku,ale les je účinnejší,než park,hlavne pre R a C.
    Efektivitu prominentných plôch zvýšite prelínaním budov,napríklad na breh dostanete viac Riek ubúraním 1.,vložením 2.na spol.štvorček(y) a keď chcete prelínať C alebo I,postavte prelínané R za pauzy,potom zmeňte na C/I a máte prelínané skoro čokol’vek…
    A odporúčam hrať na 486 a staršom,ináč sa mapa na rýchlych CPU roluje príliš rýchlo,aj keď pod FreeDOSom je to prijatel’né aj na i5,ale prijatel’né,nie ideálne,ideálne ide na 286ke až 486ke…

Přidej komentář (přihlášení / registrace)

(Komentáře s více jak 2 odkazy musí počkat na schválení.)

Podpořit finančním příspěvkem »
Shadow bazar, retro herní džungle